CDA en OCA: McDonalds Zijdelweg om 21.00 uur dicht

Ben Jonker (CDA)

Nadat er uit zowel de politiek als van omwonenden kritiek op was gekomen, stellen B&W nu toch opnieuw voor dat de gemeente meewerkt aan de vestiging van een McDonalds vestiging aan de Zijdelweg. Die zou dan vlakbij de oprit naar de N201 komen, die ook al voor extra verkeer en lawaai voor de bewoners van het aanpalende huis zorgde. De fracties van CDA en Ouderencombinatie (OCA) zeggen verbaasd te zijn dat het College de ‘Startnotitie McDonalds aan de Zijdelweg’ nu in vrijwel ongewijzigde vorm weer aan de Raad voorlegt. Met praaktisch hetzelfde voorstel waarop eerder kritiek kwam. Zij willen in elk geval dat een McDonalds aan de Zijdelweg om 21.00 uur dicht gaat.

In mei gaf de raad een duidelijk signaal dat er onvoldoende rekening was gehouden met de omwonenden en naar een andere locatie moest worden gezocht, zegt fractievoorzitter Ben Jonker van het CDA.  De grondeigenaar, die de vestiging wil gaan exploiteren, heeft eveneens grond aan de overkant van de weg, bleek in mei. “Maar elke andere locatie was niet acceptabel voor McDonalds,” zegt Jonker. En daar leggen B&W zich blijkbaar bij neer.

Henk Fokkink

Jonker en fractievoorzitter Henk Fokkink van OCA wijzen er op dat  McDonalds wil openblijven tot middernacht.  “Als alle overige gelegenheden in Amstelveen en Uithoorn dicht zijn, heeft de praktijk uitgewezen dat met name de jongeren dan richting McDonalds zullen gaan. De kans is groot dat het een hangplek wordt. Gevolg is een behoorlijke verstoring van de nachtrust voor de omwonenden.”, zeggen zij.

De twee fracties zeggen niet te begrijpen dat het College de belangen van McDonalds zwaarder laat wegen dan die van de omwonenden. Om die reden komen zij met een amendement op de Startnotitie, waarbij de sluitingstijd ’s avonds op 21.00 uur wordt vastgesteld en de openingstijd op zondagochtend op 12.00 uur. Verder mag het geluidsniveau door de komst van de McDonalds niet toenemen, staat in het amendement. CDA en OCA zeggen zich er voor te zullen blijven inzetten om bij een afweging van belangen ook rekening te houden de burgers.

 

Lees ook:McDonalds Zijdelweg mag tot 02.00 uur open
Lees ook:Raad moet knielen voor McDonalds, vinden B&W
Lees ook:Raad keurt openingstijd McDonald goed
Lees ook:Schoorvoetend ‘ja’ tegen ‘onsympathiek’ McDonalds
Lees ook:Raad stelt besluit over McDonald’s uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.