Tien bomen bij Bos dankzij Boomfeestdag

Met hulp van demissionair wethouder Peter Bot van Natuur- en Milieueducatie (bbA) plantten ongeveer honderd kinderen woensdag (28 maart) tien bomen extra in het Amsterdamse Bos. Het was namelijk de jaarlijkse Boomfeestdag en de planters waren leerlingen van de Roelof Venemaschool en de Amsterdamse Olympiaschool. Evert Middelbeek van het Amsterdamse Bos hielp ook mee.

Na de hartelijke ontvangst door Evert Middelbeek en Peter Bot bij de Boswinkel, zongen de kinderen een speciaal voor de aanplant gecomponeerd lied.

De kinderen schreven het lied zelf en studeerden het van tevoren in. Bij het sportveld tegenover het Klein Kinderbad gingen één Zomereik, twee Fladderiepen, drie Haagbeuken en vier gewone Beuken de grond in. Peter Bot (links op de foto) en Evert Middelbeek schepten traditioneel als eersten aarde rond een van de bomen.

Het doel van Stichting Nationale Boomfeestdag is kinderen kennis en begrip voor bomen bij te brengen. Ze leren over het belang van bomen voor een duurzame leefomgeving en worden geïnspireerd zelf hun steentje hieraan bij te dragen.

Jaarlijks doen er zo’n 115.000 kinderen mee aan de Boomfeestdag in ruim 79% van de gemeenten. Zij planten ruim 200.000 bomen (80 voetbalvelden), als struik of als solitaire boom, in parken, straten, pleinen, buitengebied en bossen verspreid over heel Nederland. Boomfeestdag 2018 viel in deze regio twee weken later vanwege stakingen in het basisonderwijs.

 

Lees ook:‘Bomen en water’ thema boomfeestdag
Lees ook:Boomplantdag start in Nes a.d. Amstel
Lees ook:Bond en Levie starten Boomfeestdag
Lees ook:Boomfeestdag muzikaal van start
Lees ook:Start Boomfeestdag bij school De Zwaluw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.