Veenschuur en avontuurlijke speelplek geopend

Gedeputeerde en voorzitter van Groengebied Amstelland Jaap Bond en wethouder Herbert Raat openden woensdagmorgen officieel de nieuwe veenschuur (en avontuurlijke speelplek) op Speelboerderij Elsenhove (Bankrasweg 1). Leerlingen van de Jan Hekman School uit Ouderkerk aan de Amstel waren er bij aanwezig en overhandigden bloemen aan de bestuurders. De schuur Geertruida van Groengebied Amstelland brandde op 11 januari 2011 volledig af. Het was een replica van de al lang verdwenen veenschuren, die ooit in Amstelveen overal te vinden waren. Wegens de gevoeligheid voor vandalisme besloot het bestuur van het groengebied de veenschuur niet te herbouwen op de oorspronkelijke locatie. In overleg met de gemeente is toen gekozen voor het terrein van Elsenhove.
In veenschuren werd vroeger turf gedroogd. Met het stopzetten van de vervening verdwenen zij één voor één. De nieuwe veenschuur heeft een educatieve functie en gaat een rol spelen in het activiteitenaanbod van de speelboerderij. Ook hangt er een tentoonstelling over het ontstaan van het landschap rond Amstelveen. Zonnepanelen voorzien de verlichting van elektriciteit. Daarnaast is er een natuurlijke speelplek gemaakt. De uitstraling van de speelplek sluit aan bij de veenschuur: houten palen en wilgenhout. Voor meer informatie over de boerderij zie www.elsenhove.nl.

Lees ook:Afgebrande veenschuur herbouwd op speelboerderij
Lees ook:Amstellanddag: Uilenballen uitpluizen op Elsenhoven
Lees ook:Schuur Elsenhove in de as gelegd
Lees ook:Burgemeester bezoekt Elsenhove
Lees ook:Elsenhove blijft bestaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.