Gemeente betaalt Groengebied voor toezicht dat niet bestaat

Toezicht op de naleving van de regelgeving voor het op Amstelveens grondgebied gelegen deel van het Groengebied Amstelland faalt. Tot die conclusie komen B&W. Het CDA is het daar blijkbaar mee eens en deelt de verbazing van het college over het feit dat jaarlijks vier ton door de organisatie Groengebied Amstelland op de begroting prijkt voor toezicht dat er niet is. De in Groengebied Amstelland participerende partijen – provincie Noord-Holland en de gemeenten Amsterdam, Diemen, Ouder Amstel en Amstelveen – hebben via een gemeenschappelijke regeling hun bevoegdheid tot het vaststellen van een verordening voor dit groengebied overgedragen aan het algemeen bestuur.  Zo is er met toestemming van de deelnemende gemeente een soort Algemeen Plaatselijke Verordening voor het groen in die regio ontstaan. Maar die heeft alleen zin als er ook toezicht op de naleving wordt gehouden, zeggen B&W en CDA. Het CDA vindt dat het college met het algemeen bestuur, de provincie en de andere deelnemende gemeenten aan tafel moet gaan om het toezicht te verbeteren. Als dat niet lukt moet Amstelveen niet met de verordening instemmen, zegt de fractie. Die vindt ook dat dan de gemeentelijke bijdrage voor toezicht maar moet worden geschrapt. De gemeente zou dan zelf via de APV op haar grondgebied kunnen gaan handhaven.

Lees ook:Groengebied tegen golfbaan in polder
Lees ook:GroenLinks: Meer geld naar verlies Groengebied
Lees ook:Vorig jaar 20 overtredingen milieu bij bedrijven
Lees ook:Afgebrande veenschuur herbouwd op speelboerderij
Lees ook:Burgerbelangen bezorgd over toezicht kinderopvang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.