Schapen komen helpen bij onderhoud Schinkelbos

Het Amsterdamse Bos gaat schapen inzetten voor het onderhoud. Er komt een kudde – met herder – in het nieuwste deel van het bos, het zogenoemde Schinkelbos, bij Aalsmeer. De schapen nemen gedeeltelijk het werk van machines over, doordat zij al grazend de begroeiing beteugelen. In het Schinkelbos is het moeilijk machines te gebruiken, omdat die het niet goed kunnen bereiken. Er lopen daar ook al Schotse hooglanders rond. De schapen gaan hen een handje helpen. Zij eten allerlei soorten plantjes, waarvoor de hooglanders feestelijk bedanken. De kudde komt uit het natuurterrein Kennemerduinen van het Provinciaal Waterleiding Net (PWN) en blijft ook niet constant in het Amsterdamse Bos. Vrijdag (15 mei) beginnen de schap daar te grazen enĀ  blijft dan een week of drie. In september komen ze terug voor eenzelfde periode.

Lees ook:Hooglandertoer door het bos
Lees ook:‘Koeienwandeling’ in het Bos
Lees ook:Vroege vogelwandeling in het Bos
Lees ook:Inbraken woningen in Bovenkerk
Lees ook:Vogelen met de boswachter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.