Gratis screening op glaucoom

Oogarts Eijpe

In samenwerking met Ziekenhuis Amstelland houdt Sijbrants & van Olst Optiek, Dorpsstraat 32 in Uithoorn op zaterdag 12 oktober een screening voor familieleden van patiënten met glaucoom. Oogarts dr. Eijpe van het ziekenhuis is dan in de zaak aanwezig om hun ogen te onderzoeken op glaucoom.

Dat is een oogziekte waarbij de oogzenuw geleidelijk aangetast raakt, waardoor er blinde vlekken in het beeld (gezichtsvelddefecten) ontstaan. Glaucoom komt bij 2 tot 4 procent van de mensen ouder dan 40 jaar voor. Verhoogde oogdruk is veruit de belangrijkste oorzaak van glaucoom. Verhoogde oogdruk voel je niet, waardoor toenemende schade aan het gezichtsvermogen daardoor lang onopgemerkt kan blijven.

Naar schatting is bijna de helft van de patiënten nog niet opgespoord. Vooral bij glaucoom in de naaste familie, hogere leeftijd, sterke bij- of verziendheid en hart- en vaatziekten is het risico op glaucoom verhoogd.


Glaucoomscreening bestaat uit het beoordelen van de oogzenuw en een oogdrukmeting. Indien nodig volgt een onderzoek van het gezichtsveld.  De controle is geheel kosteloos en men kan op 12 oktober zonder afspraak binnenlopen tussen 9.00 en 12.00 uur bij Sijbrants & van Olst Optiek.

Lees ook:Gratis screening op glaucoom
Lees ook:Oogartsen ziekenhuis naar nieuwe kliniek
Lees ook:Ziekenhuis krijg 8.4 van klinische patiënten
Lees ook:Ziekenhuis start e-mail service voor contact met patienten
Lees ook:Nieuwe oogkliniek bij ziekenhuis open

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.