Werken Laurel Holloman bij Jan van der Togt

Van 8 juli tot en met 28 augustus wijdt Museum Jan van der Togt (Dorpsstraat 50) een tentoonstelling aan het werk van de Amerikaanse kunstenares Laurel Holloman. Zij geniet niet alleen bekendheid als schilderes, maar ook als actrice, vooral om haar rol in de serie The L Word. Haar werk werd eerder onder meer geëxposeerd in het Pantheón in Parijs, Ateneo Veneto in Venetië en het Palazzo Italia in Berlijn. Met haar tentoonstelling in Museum Jan van der Togt zijn Hollomans schilderijen voor het eerst in Nederland te zien.

De in Los Angeles woonachtige en werkende Laurel Holloman (1971) studeerde performance en beeldende kunst aan The University of North Carolina-Chapel Hill. Ze vervolgde haar opleiding aan respectievelijk de UCLA en de British American Drama Academy in Londen, waar ze theater en beeldende kunst combineerde. Hoewel Holloman zich in het begin op performance – in de stijl van het Dadaïsme – en beeldhouwen richtte, koos ze uiteindelijk voor het schilderen.

Holloman schildert in de traditie van Mark Rothko en Barnett Newman, maar dan met een symbolentaal die doet denken aan die van Paul Klee. Haar werken – doorgaans op groot formaat – kenmerken zich door een vibrerend kleurgebruik, waar emotie en beweging de boventoon voeren. Vaak is er ook een spirituele laag te ontdekken. Veel van Hollomans schilderijen ogen abstract, maar kennen toch tal van landschappelijke elementen en symbolen.

Het Museum is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur, zaterrdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur.

 

Lees ook:Laurel Holloman in Museum Jan van der Togt
Lees ook:Werken Armando bij Van der Togt
Lees ook:Expositie Han Mes bij Van der Togt verlengd
Lees ook:Expostie Paul Dikker en Willem Harbers
Lees ook:Taxatie werken Anton Heyboer in Jan van der Togt Museum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.