Gemeente wil van 52 bruggen in bos monumenten maken

Van 52 bruggen in het Amsterdamse bos wil de gemeente gemeentelijke monumenten maken. In een brief heeft zij daarvan de eigenaar van de bruggen, ‘Het Amsterdamse bos’ in kennis gesteld. Het bos ligt geheel op Amstelveens grondgebied, maar wordt geëxploiteerd door Amsterdam. Die is ook eigenaar van de bruggen.

Volgens de gemeente Amstelveen zijn de bruggen, evenals het bos, van grote cultuurhistorische waarde voor de geschiedenis van Amstelveen en Amsterdam. “Door de bruggen te benoemen als gemeentelijk monument kunnen Amstelveners de komende decennia genieten van dit vakmanschap,” zegt wethouder Herbert Raat (VVD).

Eigenaren van gemeentelijke monumenten kunnen subsidie krijgen voor het onderhoud en de restauratie ervan. Die is overigens uiterst bescheiden, zeker ten opzichte van de beperkingen die met de benoeming gepaard gaat. Voor de 52 kan ‘Het Amsterdamse bos’ jaarlijks in totaal tien mille subsidie aanvragen.

Overigens wordt het voornemen de bruggen tot gemeentelijk monument te benoemen eerst vier weken ter inzage gelegd, voordat die benoeming definitief wordt. Wie er bezwaar tegen heeft, kan komen klagen, wat officieel het indienen van een ‘zienswijze’ heet. Het college beoordeelt de bezwaren, wat doorgaans tot geen enkele wijziging van het voornemen leidt, en neemt daarna een besluit, dat aan de gemeenteraad wordt voorgelegd.

 

Lees ook:Dit jaar 30 mille subsidie gemeentelijke monumenten
Lees ook:Anna-, Dorps- en Apostolische kerk nu monumenten
Lees ook:Gemeentelijke promotiefilms monumenten
Lees ook:CDA wil hogere vergoeding voor verbouwing monumenten
Lees ook:Monumenten krijgen schilden ter herkenning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.