Voorlopig geen kunstroute Stadshart-Oude Dorp

Rien Alink

D66 gaat proberen 12,5 mille van sponsoren op tafel te krijgen voor een aan te leggen kunstroute (met verwisselbare beelden) tussen Stadshart en Oude Dorp. In afwachting van het bereiken van dat doel heeft zij een voorstel aan de gemeenteraad de route te realiseren ingetrokken. Het akkoord gaan daarmee had evident geen kans van slagen. De fractie wilde dat de gemeente 25 mille ervoor op tafel legde, wat ook weer uit de gemeentelijke spaarpot zou moeten komen, maar de meeste andere partijen vonden dat de cultuurwereld er zelf ook wel wat aan kon betalen. Bovendien constateerden zij dat er geen zicht was op de aan de route verbonden jaarlijks terugkerende (structurele) kosten. Sympathiek voorstel, maar in deze vorm niet steunwaardig, was de door VVD-er Victor Frequin vertolkte opvatting van de meeste partijen. “Als het wordt gedragen door de musea en kunstenaars zou je verachten dat ook die een financiële bijdrage leveren en met initiatieven komen,” voegde Marga van Herteryck (CDA) daaraan toe.Jammer als het voorstel sneuveld, vond de PvdA, maar inderdaad kunnen de musea ok wel wat meer ambitie, ook financieel, tonen. Volgens de ChristenUnie heeft de route helemaal geen meerwaarde voor Amstelveen. Tot haar vreugde begreep D66 de kritiek. Die trok het voorstel voorlopig in en komt ermee terug als er ook andere fondsen zijn gevonden, beloofde Rien Alink van die fractie. Hij hoop dat wel dat de gemeente 12,5 mille beschikbaar stelt, zodat er meer sprake zal zijn van een fifty-fifty basis. Daarmee kwam hij tegemoet aan een principieel bezwaar van in elk geval de VVD, zei Frequin. Maar in het nieuwe voorstel wil het CDA ook wel licht op de vereiste ambtelijke inzet en structurele component hebben. Alink constateerde bij de raad een ‘positieve grondhouding.’

 

Lees ook:D66 wil beeldenroute tussen musea
Lees ook:Kunstroute tussen Cobra en Vd Togt geopend
Lees ook:Scholieren in pseudo-raadsdebat: meet laptops op school
Lees ook:ChristenUnie en SP niet enthousiast over kunstroute
Lees ook:Werken kunstroute nu in Kunstuitleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.