Gebouw voor omroep, bieb en historische verenigiong geopend

V.l.n.r.: R. Blankers (omroep), Els Verhage (bieb), Hellendall, A. Brouwer (VHA)

Wethouder Frans Hellendall opende vrijdag officieel het gebouw aan Orion 19, waarin bibliotheek Middenhoven, Vereniging Historisch Amstelveen (VHA) en de studio van RTV Amstelveen zijn gehuisvest. Volgens Hellendall draait het bij alle drie om vergaren, beschikbaar stellen en verspreiden van kennis en cultuur. “Hier kunnen zij elkaar nu prachtig versterken,” zei hij. De hele dag stond in het teken van de feestelijkheden. In de bibliotheek konden kinderen een boekenlegger maken en een workshop archeologie volgen.

Voor ouders was er een voorleesworkshop. De VHA houdt een tentoonstelling over wonen. De lokale omroep ligt overigens nog steeds onder politiek vuur, omdat haar uiterst eenzijdige en nauwelijks plaatselijk te noemen programmering niet voldoet aan wettelijke eisen. In RTV Amstelveen is door Hellendall meer gemeentelijk geld gepompt dan ooit in haar voorgangers (Amstelveen Lokaal en STRAAL).

Lees ook:Feestelijke opening gebouw RTV Amstelveen, bibliotheek en VHA
Lees ook:Expositie over kind in conflictgebied
Lees ook:PvdA feliciteert amstelveen.blog
Lees ook:‘Iedereen die dat wil moet in Amstelveen kunnen wonen’
Lees ook:Lokale omroep uit de lucht – zender gestolen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.