RTV Amstelveen gestart met radiouitzendingen

RTV Amstelveen is op de kabel met radio-uitzendingen begonnen. Via de ether is het station nog niet te beluisteren. Het wachten is op een zendmast. Het uitzenden begon dinsdagavond 6 februari met een live jazzprogramma. De volgende dag was er een 's middags een cabaretprogramma, tussen 18.00 en 20.00 uur een muziek- en daarna twee uur lang een jongerenprogramma. Verder is er 24 uur per etmaal muziek tussen de live programma's.

 

 

Hoe de lokale nieuwsvoorziening gaat worden verzorgd is nog onduidelijk. Er is nu ook een uitgebreid en representatief Programmabeleid Bepalend Orgaan (PBO) geïnstalleerd door wethouder Hellendall. Het station is de opvolger van Straal, die moest verdwijnen, omdat onder meer het bestuur uit alleen nog de directeur bestond en ook het PBO verre van representatief was. Verder waren er enorme financiële problemen. De gemeente heeft de ontstane schuld van Straal weggewerkt en vervolgens geld in de nieuwe organisatie gepompt.

Lees ook:Straal krijgt nog twee maanden om orde op zaken te stellen
Lees ook:Straal krijgt meer tijd
Lees ook:Lokale omroep heeft voorwaardelijke zendvergunning
Lees ook:Gemeente bezorgd over functioneren lokale omroep
Lees ook:College wil 50 mille pompen in apparatuur voor STRAAL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.