Urbanus krijgt weer vier klokken

De St. Urbanuskerk in Nes aan de Amstel krijgt, dankzij een gemeentelijke subsidie van zesduizend euro, eindelijk weer een vierde luidklok terug. Van de oorspronkelijke vier klokken werd er tijdens de tweede wereldoorlog een omgesmolten en opgeofferd aan de Duitse wapenindustrie. De Stichting De Vierde Klok zet zich in op de vierde klok in ere te herstellen. Daarvoor is 17 duizend euro nodig. Zij heeft zeven mille van sponsors gekregen en het kerkbestuur wil 5 mille uit onderhoudsreserve beschikbaar stellen. B en W dichten het gat van zesduizend euro met een eenmalige subsidie.

Lees ook:HWC krijgt leerlingenparlement op kosten van gemeente
Lees ook:Gemeente pompt nog meer geld in lokale omroep
Lees ook:Weer half miljoen extra voor tekorten sportbedrijf
Lees ook:Bedrijfsleven: slechts ton cash voor topsport
Lees ook:Nieuw biljartcentrum bij tennishal Startbaan kost half miljoen

Eén reactie op “Urbanus krijgt weer vier klokken

  1. m.phillips

    graag zou ik een telefoonnummer hebben – of van de kerk zelf, of van iemand betrokken bij de uitvoering op zondag 5 maart a.s. (om 14:30 dacht ik)in de kerk door een Amsterdams operakoor. Alvast bedankt

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.