Audio

Natuurlijk hoort niemand wat er in die raadscommissies en gemeenteraad wordt gezegd via internet. Heb het weer eens geprobeerd, maar je moet ongeveer ICT-expert zijn om die te kunnen beluisteren. Ja hoor, ik kon een verslag van de raadscommissie Ruimte Wonen  en Natuur (RWN) van 16 juni te horen krijgen, maar die rechtstreekse verbinding met de aan de gang zijn de vergadering was niet mogelijk. Mij lukte het althans niet. Dus velen met mij, of ik ben de domste in de stad. Maar misschen zou echte democratie ook met de domste burgers rekening kunnen houden. En dan die commissievoorzitters en de burgemeester maar steeds doen alsof zij alle  luisteraars via internet welkom heten. Forget it. Geen burger weet hoe dat zou moeten lukken. Ik in elk geval niet. Ik neem aan dat velen dus niet die audio-verbinding bereiken. Waarom niet op die website van de gemeente gewoon een link naar: dit is nu gaande. Of zoiets. Je kunt er via de link audio alleen in het archief terecht komen volgens  mij. Nou ja, het zal wel stom zijn, maar misschien hebben wel meer Amstelveners niet door welke wondere wegen zij moeten bewandelen om snel bij de live uitzendingen te komen. Lijkt mij aardig voor de gemeentelijke communicatie-experts, volgens de baas van hun afdeling allemaal zeer hoog opgeleid, eens te bedenken hoe je heel snel bij het geluid van de raadscommissies en gemeenteraad komt. Mij lukt het dus niet, maar stel je voor dat nog een paar Amstelveners net zo dom zijn als ik. Terwijl zij  toch ook de lokale democratie willen volgen. Jammer voor ze. De gemeentelijke website blijft een mysterie.

Lees ook:Raad en raadscommissies live te beluisrteren op internet
Lees ook:Zender RTV Amstelveen nog steeds niet in de lucht
Lees ook:Alle beelden in de stad op internet te zien
Lees ook:Nieuwe software gemeente: € 1,7 miljoen
Lees ook:(On) bekend maken

8 reacties op “Audio

 1. Hans van der Liet

  Ach, technisch mankementje, komt vast wel goed tzt.

    /   Beantwoorden  / 
 2. PeterPC

  Misschien iets aanpassen m.b.t. IE settings? Eerst zelf een paar dingen proberen alvorens iets aftebranden.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Pascale Georgopoulou

  Geachte heer Bos,

  Mag ik u helpen om de digitale weg naar het audioverslag van commissies en raad te vinden?

  Op de website http://www.amstelveen.nl vindt u onder aan een blokje waarop staat ‘audioverslagen’. Als er een vergadering is, dan kunt u klikken op een teken met een knipperende antenne om direct de vergadering te beluisteren.

  Als er een vergadering is gepland (kijk nu maar naar de site), dan ziet u een dag eerder al staan ‘op 02-09-2009 om 19:55 begint de audio-uitzending van: commissie Burgers en Samenleving’.

  U kunt ook kiezen voor het kopje ‘luisteren naar de raad en commissies’. Daar maakt u een keuze voor de vergaderingen van de raad of van een van de commissies op een bepaalde datum.
  De ruwe versie staat er de volgende dag al op; u kunt vandaag de vergadering van de commissie van RWN van gisteren beluisteren. Na drie-vier werkdagen kunt u het audioverslag per spreker en agendaonderwerp raadplegen.

  De ruwe versie is in Windows Media af te spelen, de geïndexeerde versie zowel in Windows Media als in Flash media.

  Hopelijk helpt deze toelichting om de vergaderingen te kunnen beluisteren,

  Met vriendelijke groet,

  Pascale Georgopoulou
  Raadsgriffier gemeente Amstelveen

    /   Beantwoorden  / 
 4. Jan Demming

  # PeterPC
  Denk je dat er veel mensen zijn die weten wat IE settings zijn? Ik in elk geval niet. Er wordt ten onrechte vaak vanuit gegaan dat de gebruiker precies weet hoe een computer werkt en hoe technische hoogstandjes moeten worden uitgevoerd, maar dat is helaas niet zo! Dan is het wel gemakkelijk als iemand – bijvoorbeeld de raadsgriffier – de boel duidelijk kan en wil uitleggen!

    /   Beantwoorden  / 
  1. PeterPC

   Mijnheer Demming, het gaat hier niet om het precies weten hoe een computer werkt, maar hoe je webbrowser te gebruiken. Het lijkt mij normaal om gebruiksaanwijzingen te lezen, dat gebeurt toch ook bij de aanschaf van nieuwe apparaten? Gezien Uw input op dit (en diverse andere blogs), zou U e.e.a. enigszins onder de knie dienen te hebben.
   Even iets anders, kunt U wel de audio verslagen afspelen? Daar hoor ik U niet over.

     /   Beantwoorden  / 
 5. Johan Bos

  @Geachte mevrouw Georgopoulou. Ik heb precies gedaan wat u zegt, maar gisteren (dinsdag) lukte het echt niet. Ik kon de knipperende antenne echt niet ontdekken. Vandaag wel die van de commissie B&S. Ik heb ook wel eens mails van raadsleden ontvangen die er niet in slaagden een commissievergadering te volgen via internet. Er gaan dus volgens mij technisch wel eens wat mis.

    /   Beantwoorden  / 
  1. PeterPC

   Mijnheer Bos, voor zover ik heb kunnen zien dient java geinstalleerd te zijn, en geactiveerd in de browser. E.e.a. had misschien aangegeven kunnen worden door de gemeentelijke webmaster.

     /   Beantwoorden  / 
 6. PeterPC

  Dit lijkt mij een herhaling van zetten. Of probeert U om de zoveel maanden eens iets te beluisteren?

  Digibeet Door Johan Bos op vrijdag 5 juni 2009 om 13:46

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.