Eigenaar golfcentrum wil nu ontsluiting via Amsteldijk

Ger Loogman

Eigenaar Ger Loogman van het golfcentrum in de Bovenkerkerpolder ziet af van ontsluiting ervan via het voormalige A3-tracé. Hij kiest voor een toegangsweg vanaf de Amsteldijk. Dat is in strijd met de wensen van de provincie, die door de gemeente zijn gevolgd, maar komt tegemoet aan die van een actiegroep in de wijk. Tijdens een dinsdag gehouden bijeenkomst van wijkplatform Groenelaan, meldde het bestuur dat Loogman het conflict zat is. Tegen ontsluiting via de wijk en het A3-tracé wordt stevig actie gevoerd. Secretaris Van den Heuvel, die ook bij de protesterende bewoners hoort, vertelde dat die een juridische procedure willen starten. “Het betekent dat Loogman dan nog vijf of zes jaar kan wachten, voordat er duidelijkheid komt en daar heeft hij geen zin in,” zei hij. Volgens het platformbestuur zal het verkeer door de wijk en langs alle daar gevestigde zorgcentra fors toenemen bij ontsluiting via het A3 tracé.De gemeente heeft het bezwaar van de bewoners daartedezer dagen niet ontvankelijk verklaard. “Maar na de laatste hoorzitting is Loogman boos geworden en heeft hij gezegd die toegang langs de Laan van de Helende Meesters, met alle zorgcentra, niet eens meer te willen,” aldus Van den Heuvel. Volgens hem moeten provincie en gemeente de zaak nu maar met de eigenaar oplossen. Hij wees er op dat clubhuis en andere faciliteiten van het centrum aan de kant van de Amsteldijk liggen, waarnaar het centrum trouwens ook is genoemd.

Volgens het wijkplatform is een impasse ontstaan, omdat zowel gemeente als provincie ontsluiting door de wijk wil. Maar het ziet er naar uit dat nu bewoners van de Amsteldijk zich verzetten tegen meer verkeer. Anderzijds constateert het wijkplatform dat naar zesduizend bewoners van Groenelaan niet is geluisterd. “En nog maar kort geleden was ontsluiting via de Amsteldijk ook de bedoeling en daarvoor is in eerste instantie ook vergunning verleend.”

 

Lees ook:Golfcentrum blijft toch bij bestreden toegang over A3-tracé
Lees ook:Golfweg misschien toch via Amsteldijk
Lees ook:‘B&W verschuilen zich achter provincie met weg golfbaan’
Lees ook:Ontsluiting golfcentrum blijft via A3-tracé
Lees ook:Weg naar golfbaan blijft over A3-tracé

8 reacties op “Eigenaar golfcentrum wil nu ontsluiting via Amsteldijk

 1. Jan Demming

  Dat zal ‘m ook wel weer lukken!

    /   Beantwoorden  / 
 2. gerben

  Dat is’m ook wel gegund!

    /   Beantwoorden  / 
 3. sturkenbaum

  Deze man krijgt volgens mij altijd zijn zin van het gemeentebestuur. De volgende stap wordt een pompstation naast die nieuwe weg?

    /   Beantwoorden  / 
 4. Frank

  Je geeft gewoon een gratis lidmaatschap aan belangrijke partijBobo’s in de gemeente Amstelveen en dan wordt alles netjes onder elkaar en corrupt geregeld.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Jan Demming

  Ik zeg niks…..

    /   Beantwoorden  / 
 6. gerben

  Wat je zegt ben je zelf.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   Balletje slaan, Gerben?

     /   Beantwoorden  / 
 7. gerben

  Neen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.