Raad van State: Geen schorsing bouw golfbaanterrein

De bouw van opstallen op het terrein van de golfbaan in Bovenkerkerpolder kan doorgaan en hoeft te worden opgeschort. Stichting Beschermers Amstelland had de Raad van State gevraagd een voorlopige voorziening te treffen om de werkzaamheden te schorsen, in afwachting van een uitspraak in een bodemprocedure. Maar de afdeling bestuursrechtspraak heeft daarop woensdag afwijzend gereageerd. De door de gemeente afgegeven bouwvergunningen blijven daardoor van kracht. De voorlopige voorziening was gevraagd naar aanleiding van de uitspraak van de rechtbank Amsterdam op 4 maart, inhoudende dat de gemeente de bouwvergunningen terecht heeft verleend voor het gedeeltelijk verbouwen van een boerderij tot clubgebouw, verlichting, schuilhutten en afslagplekken op de golfbaan.Wethouder John Levie van Ruimtelijke Ordening zegt te hopen dat de stichting op basis van het vonnis van de Raad van State verder afziet van een bodemprocedure, die opnieuw veel kosten en ambtelijke inzet betekent.Initiatiefnemer Loogman Vastgoed heeft de plannen de laatste tijd aangepast aan de wensen van het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. Het Ministerie ziet af van verdere procedures. Ook de provincie, die tegen de golfbaan was, staakte inmiddels het gerechtelijke verzet.

Lees ook:Beschermers Amstelland naar Raad van State tegen golfbaan
Lees ook:Bestuursrechter: aanleg golfbaan geen overtreding
Lees ook:Nifterlake kan gaan bouwen
Lees ook:GS: golfbaan niet meer tegen te houden
Lees ook:Ministerie staakt strijd tegen bouwvergunningen golfbaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.