GroenLinks: ‘Plan weg door polder mlet snel van tafel’

Harmen Binnema

Een snelweg door de polder? Geen sprake van, als het aan GroenLinks ligt. De fractie van die partij in zowel Provinciale Staten als de gemeenteraad zijn mordicus tegen aan leg van een verbindingsweg door de polder tussen A9 en N210, waaraan Gedeputeerde Sateten lijken te denken. De Statenfractie zegt hoogst verbaasd te zijn over de plannen, waarvoor gedeputeerde Post steun heeft gezocht – maar niet gekregen – bij B&W van Amstelveen. GroenLinks vindt dat de polder open en groen moet blijven, wegens de aanwezige ecologische en recreatieve en natuurwaarden. Overigens heeft de Statenfractie om die reden ook tegen de aanleg van een golfbaan gestemd, een meerderheidsstandpunt dat door Gedeputeerde Staten werd  overgenomen, ook tegen de wil van de gemeente Amstelveen in.  GroenLinks-fractievoorzitter in de provincie Harmen Binnema gaat Gedeputeerde Staten opheldering vragen. Hij zegt te hopen dat het steun vragen voor de snelwegplannen aan de gemeente een proefballon is geweest, die snel doorgeprikt wordt.  “Het is toch niet uit te leggen dat een provincie die zich, volgens ons terecht, verzet tegen een golfbaan om natuur en recreatie ruimte te geven, vervolgens wel met een plan voor een snelweg door de Bovenkerkerpolder zou komen,” zegt Binnema.

GroenLinks-fractievoorzitter Sander Mager in de gemeenteraad zegt blij te zijn met de steun van de partijgenoten in de provincie. “Hoe sneller dit idee weer van tafel is, hoe beter. Gelukkig bestaat er in Amstelveen een breed verzet in de gemeenteraad tegen het plan. We hopen dat ook in Provinciale Staten de andere partijen zich bij GroenLinks aansluiten.” Aldus Mager.

Lees ook:Coalitie houdt bouw in Bovenkerkerpolder mogelijk
Lees ook:GroenLinks: BBA-kritiek is meten met twee maten
Lees ook:GroenLinks wil Bovenkerkerpolder stil houden
Lees ook:GroenLinks wil buurtpark aan Marne
Lees ook:Pols: Geen kaalslag Oude Dorp voor A9-tunnel

3 reacties op “GroenLinks: ‘Plan weg door polder mlet snel van tafel’

 1. Ronald Pino

  Ald GroenLinks maar geen tweede Harry Borghouts uit haar hoge hoed tovert!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Hans van der Liet

  Groen Links zal zich nog wel eens hard voor de kop slaan dat ze die golfbaan hebben proberen tegen te houden!

    /   Beantwoorden  / 
 3. bakker bik

  Ligt er al niet het begin van een dijklichaam? Weer een hoop geloei voor de bühne?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.