Nieuwe naam voor golfcentrum bij herstart aanleg in polder

Ger Loogman

‘Golfcentrum Amsteldijk’ wordt de nieuwe naam van de golfbaan die Loogman Vastgoed in Bovenkerkerpolder wil realiseren. Voorzitter Alphons Böggemann van Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) en voormalig PvdA-raadslid Harry van den Bergh onthulden die naam vrijdagmiddag (3 september). Daarmee is de naam ‘Golfodrome’  verleden tijd. Die was volgens initiatiefnemers Ger en Tineke Loogman aan een veel groter plan verbonden. Er komt nu een 9 in plaats van een 18-holes baan. Loogman verwacht dat die, ondanks de nog lopende juridische procedure en verzet van Provinciale Staten, voor het einde van het jaar klaar zal zijn.Allerlei namen passeerden volgens Loogman de revue. Zoals Hof van Amstel, Golfhoeve aan de Amstel’, Golfcentrum Aemstelle en Golfbaan de Blauwe Werf. Die werden het allemaal dus niet.  De onthulling van de nieuwe naam was volgens Loogman de bekrachtiging van de hervatting, vorige week, van de aanlegwerkzaamheden. Die werden eind vorig jaar stilgelegd in verband met juridische procedures. Maar volgens Loogman heeft het ministerie van VROM, dat naast stichting Beschermers Amstelland de procedure startte,  zich uit de zaak heeft teruggetrokken. De provincie is nu aan zet, vindt hij. Maar naar zijn mening lieten Gedeputeerde Staten steken inmiddels steken vallen en heeft zij geen juridische middelen meer ter beschikking om de golfbaan tegen  te houden. De definitieve komst van een golfbaan is volgens Loogman een kwestie van tijd. ,,De eerste bal wordt sneller geslagen dan iedereen denkt.”

Van den Bergh riep bij de onthulling de gemeenteraad en Provinciale Statenleden  op zich “wijs op te stellen en zich achter het plan te scharen.” Van den Bergh vindt de golfbaan een “fantastisch ondernemersinitiatief, dat nu eindelijk eens werkelijkheid moet worden.” Hij zei, evenals Böggemann, vraagtekens te zetten achter de wijze waarop het echtpaar Loogman wordt behandeld in de langdurige procedure, die inmiddels zes jaar duurt. Van den Bergh:  “We moeten ons afvragen of dit de manier is waarop we met initiatiefrijke ondernemers om moeten gaan. Daarnaast is golfen een zeer sociale sport, heel goed voor de lokale samenleving. Golf is al lang geen elitesport meer.”

Böggemann en Van den Bergh waren eerder initiatiefnemer in de polder, maar kregen het plan nooit van de grond. Het plan liep destijds volgens Van den Bergh stuk op een onwelwillende gemeente en financiële onhaalbaarheid. In de jaren ’90 kwam Böggemann een stuk verder, met onder andere KPMG achter zich, maar toen gooide één boerin roet in het eten, door te weigeren haar grond te verkopen en recht van overpad te verlenen.  

Volgens Tineke Loogman staan zij en haar man open voor constructief met de provincie. Het echtpaar heeft wel een klacht ingediend bij de Nationale Ombudsman, wegens vermeende tegenwerking door de overheid.  “Wij wensen niet te wachten op de procedure bij de bestuursrechter in Amsterdam over de door de gemeente Amstelveen verleende bouwvergunningen,” zei Tineke Loogman. “Deze rechtszitting zal waarschijnlijk pas aan het einde van het jaar of misschien zelfs aan het begin volgend jaar dienen en gaat puur over de bebouwing en staat de aanleg van de golfbaan niet in de weg. Als ondernemer en als burger bekruipt ons steeds meer het gevoel, dat de Provincie de voortgang van dit dossier bewust traineert met als doel ons te ontmoedigen.”

Lees ook:Loogman wil ecokeurmerk voor golfbaan
Lees ook:Golfbaan Bovenkerkerpolder kan niet voldoen aan eisen Rijk
Lees ook:Gemeente steunt nog steeds golfbaanplan in polder
Lees ook:Loogman: ‘golfbaan komt er zeker’
Lees ook:B&W willen grond in erfpacht geven voor golfbaan

2 reacties op “Nieuwe naam voor golfcentrum bij herstart aanleg in polder

  1. jo

    betere naam ‘de Amstel in’

      /   Beantwoorden  / 
  2. bakker bik

    Dat mevrouw Loogman voorbij gaat aan het feit dat er ook burgers zijn die juist het tegenhouden van de golfbaan door de provincie een constructief groenbeleid vinden, negeert ze maar voor het gemak.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.