‘VROM blijft procederen tegen golfbaan’

Het ministerie van VROM blijft samen met Stichting Beschermers Amstelland (SBA) doorprocederen tegen de komst van een golfbaan in de Bovenkerkerpolder. Dat meldt voorzitter Kees van Tilburg van de stichting, die er aantoevoegt zich gesteund te weten door een brede achterban. Intussen is het wachten nog steeds op de zittingsdatum voor een door VROM en SBA aangespannen rechtszaak en is initiatiefnemer Loogman alvast, met toestemming van de gemeente, begonnen het terrein met 30 centimeter op te hogen. Van Tilburg: “We hebben de gemeente erop attent gemaakt dat alle investeringen en kosten voor risico van Loogman zijn. Juridische actie tegen de ophoging konden we niet ondernemen. Loogman begint ongeduldig te worden en wil nu eindelijk wel eens dat de datum voor de rechtszitting wordt vastgesteld. Wij ook wel, maar wij hebben geen haast.”Volgens Van Tilburg is de Thamerpolder als alternatieve locatie uit zicht geraakt, omdat provincie, Uithoorn en Aalsmaar voor dat gebied met elkaar tot overeenstemming gekomen over de Amstelgroenplannen. Van Tilburg verwacht dat in het najaar de zaak voor de rechter komt. Afhankelijk van de uitspraak bepaalt de stichting of zij daarna naar de Raad van State stapt om de golfbaan tegen te houden. Zij praat met de provincie nog over het in 2007 door Provinciale Staten genomen besluit geen golfbaan in de Bovenkerkerpolder toe te staan. “Wellicht dat we met zijn allen in de komende tijd wat politieke druk moeten gaan ontwikkelen.”

Lees ook:Loogman gaat door met investeren in voorbereiding golfbaan
Lees ook:Golfbaan mogelijk naar Middelpolder
Lees ook:Golfbaan Bovenkerkerpolder kan niet voldoen aan eisen Rijk
Lees ook:‘Golfbaan ook in Middelpolder nauwelijks haalbaar’
Lees ook:‘Overheden verdienen geen schoonheidsprijs in golfbaanzaak’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.