Golfbaan mogelijk naar Middelpolder

Het lijkt er op dat het golfcentrum van Loogman Vastgoed niet in de Bovenkerkerpolder, maar in de Middelpolder komt. Over die optie is er volgens de Stichting Beschermers Amstelland donderdag overleg geweest tussen Provincie, gemeente, Loogman en de  ministeries van VROM en LNV. Een week eerder heeft rijksadviseur voor het Landschap Yttje Feddes geadviseerd, zoals zij overigens al eerder deed, de golfbaan naar de Middenpolder te verplaatsen. VROM, LNV, provincie en Beschermers Amstelland hebben zich tegen realisering van het project in de Bovenkerkerpolder verzet, maar tot nu toe probeert de gemeente er toch mogelijkheden voor te creëren.Als verplaatsing naar de Middelpolder niet kan, zou het golfcentrum volgens Feddes alleen onder heel strikte voorwaarden in de Bovenkerkerpolder mogen komen. Het lijkt er nu op dat Loogman na overleg met de overheden overweegt inderdaad voor de Middelpolder te kiezen. Tegenover VROM heeft Beschermers Amstelland daarvoor haar voorkeur uigesproken. Een alternatief dat de stichting enkele jaren geleden overigens al aan wethouder Pols (ruimtelijke ordening) heeft voorgelegd. Omdat de stichting formeel van de gemeente en VROM nog niets heeft vernomen, na het overleg van donderdag, zet zij de procedure bij de bestuursrechter voort.

‘Er zitten vele voordelen aan verplaatsing naar de Middelpolder,’ zegt Beschermers Amstelland in een verklaring. ‘Minder verkeer in de woonwijken en op de Amsteldijk. De lichtvervuiling bestaat er al door de bestaande sportvelden, de golfbaan kan het ‘schaamgroen’ in de Middelpolder vervangen en de onderhoudskosten voor Groengebied Amstelland worden daardoor lager. Verruiging en onveiligheid van de recreatieterreintjes worden tegengegaan. En de Bovenkerkerpolder blijft gespaard.’

De stichting heeft de deelnemers aan het overleg laten weten dat wat haar betreft het als ‘golfgebied’ gedachte deel van de Bovenkerkerpolder agrarisch wordt, het kavelpatroon er wordt hersteld en de bestaande natuurwaarden in de Middelpolder worden gerespecteerd. .

Lees ook:Golfbaan Bovenkerkerpolder kan niet voldoen aan eisen Rijk
Lees ook:‘Golfbaan ook in Middelpolder nauwelijks haalbaar’
Lees ook:‘VROM blijft procederen tegen golfbaan’
Lees ook:Loogman gaat door met investeren in voorbereiding golfbaan
Lees ook:Gemeenteraad ziet niets in golfbaan in Middelpolder

5 reacties op “Golfbaan mogelijk naar Middelpolder

 1. Frank bikker

  Hoe wilt u sterven door het zwaard of door de strop? Een ordinaire afleiding, waarmee men hoopt dat de Amstelveense bevolking verdeeld raakt.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Onno

  Lekker belachelijk idee weer , gewoon in de bovenkerkerpolder !!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Onno

  Trouwens het is een erkend natuurgebied en stiltegebied dus ik ben benieuwd met hoeveel geld ze dat gaan omzeilen .

    /   Beantwoorden  / 
 4. Leo

  Wie heeft bedacht dat er uberhaupt behoefte is aan nog een 9-holes golfbaan in de regio. Yttje kennende zal ze dat niet hebben bedacht, ze heeft niets met golf en alles met natuur. De keuze is niet waar een golfbaan moet komen. De keuze is of er een golfbaan moet komen. Een beetje golfer weet dat een 9 holes baan slechts voor beginners en bedrijfsuitjes is. Daarin voorzien inmiddels 3 banen in zuid-oost, 1 baan in noord en eindeloos veel banen in Spaanwoude en Houtrak. Echte golfers zal je niet vinden op zo’n 9-holes midgetgolfbaan. Jammer dat de gemeente zich een oor aan laat naaien door de wasstraat-koning Loogman. Dat gaat de gemeente over een paar jaar heel veel geld kosten. Zoals dat altijd gaat zal de gemeente nadat de derde exploitant ter ziele is gegaan, de boedel in haar mik geschoven krijgen om er dat met structureel tekort op de begroting een openbare voorziening van te maken. Laten we verstandig zijn en de groene scheggen groen houden. Het mooi maken van Nederland begint niet met het aanharken van perkjes en milimeteren van grasmatjes. Kies voor verruiging van dat beetje natuur wat nog hebben in onze regio. Wees verstandig en wees niet zo bang, kies voor een mooi Nederland, daar wordt je gelukkiger van.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Smokey !!

  Leo , als je een ondernemingsplan indient moet er wel een draagvlak voor zijn anders krijg je geen stuiver van de bank en geen vergunning van de gemeente……dusssssssssssssss zal er wel behoefte aan zijn.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.