Gemeente steunt nog steeds golfbaanplan in polder

Als het aan Burgemeester en Wethouders zou liggen, kwam de golfbaan in de Bovenkerkerpolder er gewoon. Maar zij kunnen niet opboksen tegen de provincie. Dat is zo ongeveer de reactie van het college op de beschuldigingen van de advocaat van Loogman Vastgoed. Die had namen zijn cliënt er teleurstelling over uitgesproken dat de gemeente hem – naar zijn mening – had laten vallen. Overigens hebben B&W, alvorens een definitief standpunt in te nemen, de gezaghebbendste jurist op het gebied van ruimtelijke ordening, mr. N.S.J. Koeman, gevraagd naar de verdere juridische mogelijkheden om de plannen eventueel alsnog te realiseren. Volgens raadsman R. Ridder van Loogman had de baan namelijk binnen het bestaande bestemmingsplan kunnen worden aangelegd, zij het met enkele aanpassingen voor de opstallen. Dan zou niet vooraf toestemming van de provincie gevraagd behoeven te worden voor het starten van een procedure tot vrijstelling van het bestemmingsplan (zogenoemde artikel 19 procedure). Die mening delen B&W niet.

 

In de brief aan de advocaat zeggen zij ver te zijn gegaan in hun inspanningen het golfcentrum in de polder te krijgen en actief naar alternatieven te hebben gezocht. ‘Laat er geen onduidelijkheid over bestaan dat ons college en een grote meerderheid in de gemeenteraad onverkort de realisering van een golfbaan in het noordelijk deel van de polder steunen,' aldus het college. ‘Wij hebben dan ook niet de steun aan de plannen ingetrokken.' Maar het college ziet geen juridisch haalbare oplossing.

Lees ook:Loogman teleurgesteld in B&W over afhaken golfbaan
Lees ook:Toch ruimte voor golfcentrum in Bovenkerkerpolder
Lees ook:GroenLinks wil opheldering over golfbaan in polder
Lees ook:Loogman: golfbaan eind van dit jaar klaar
Lees ook:Loogman blijft strijden voor golfcentrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.