GroenLinks op alle niveaus tegen golfcentrum en woningbouw in polder

Van Amstelveen tot Den Haag zijn de politici van GroenLinks tegen woningbouw en een golfcentrum in de Bovenkerkerpolder. De fracties in Tweede Kamer, Provinciale Straten van Noord-Holland de Amstelveense gemeenteraad hebben laten weten de polder open en groen te willen houden. Zij zien de door GS voorgestelde herziening van het streekplan als een bedreiging daarvoor.

 

"Wij zijn van meet af aan tegen een golfcomplex in deze mooie polder geweest," zegt GL-raadslid Hans Koot. "Amstelveners moeten kunnen genieten van het spaarzame groen in de omgeving en een plek vinden voor rust in ons drukke bestaan." Ook Tweede Kamer- en de provinciale statenfractie gaan zich daarvoor hard maken. Tweede Kamerlid Wijnand Duyvendak: "Ik ga voor een open en groene polder die zorgt voor versterking en behoud van het open en agrarische karakter van de polder".

De Bovenkerkerpolder ligt in het nationale landschap Groene Hart, de provinciale ecologische hoofdstructuur en een rijksbufferzone. GroenLinks wijst erop dat het de bedoeling is dit gebied niet aan te tasten, maar te beschermen. Volgens de partij verdragen woningbouw bij de Nesserlaan en een Golfodrome zich niet daarmee. "Er zijn genoeg golfbanen in de omgeving, we willen geen waardevol landschap opofferen voor nóg een golfbaan", aldus Koot.

De provinciale statenfractie zal bij de streekplanherziening stelling nemen tegen zowel een golfcomplex als woningbouw. Statenlid Klaas Breunissen: "Wij zetten ons in voor een open en groene Bovenkerkerpolder, met ruimte voor natuur, recreatie en het boerenbedrijf. Daar past geen verstening door woningbouw of een golfbaan in. Wij steunen de actiegroepen die zich daar tegen keren en zullen alles op alles zetten om de komende streekplanherziening in groene richting bij te stellen." Op 6 september is er een hoorzitting over het streekplan, waarvoor zich 200 bezwaarden hebben gemeld.

 

Lees ook:Ook provinciale ChristenUnie wil Bovenkerkerpolder groen houden
Lees ook:Stichting bedelt om geld voor juridische actie tegen golfbaan
Lees ook:Kamervragen over golfcentrum in polder
Lees ook:Ook Ouder-Amstel tegen golfbaan in polder
Lees ook:Toch ruimte voor golfcentrum in Bovenkerkerpolder

47 reacties op “GroenLinks op alle niveaus tegen golfcentrum en woningbouw in polder

 1. Hans van der Liet

  Nou de fractie in het Europees Parlement nog……..

    /   Beantwoorden  / 
 2. Hans van der Liet

  Nou de fractie in het Europees Parlement nog……..

    /   Beantwoorden  / 
 3. Taz

  Rare jongens (en meisjes) van Groen Links, eerst voor de golfbaan en blijkbaar tegen, rare jongens….

  Beetje zwalkend…

    /   Beantwoorden  / 
 4. Taz

  Rare jongens (en meisjes) van Groen Links, eerst voor de golfbaan en blijkbaar tegen, rare jongens….

  Beetje zwalkend…

    /   Beantwoorden  / 
 5. Hans van der Liet

  Ja, komt doordat ze nu in de oppositie zitten.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Hans van der Liet

  Ja, komt doordat ze nu in de oppositie zitten.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Taz

  Oooooh, gelukkig maar. Ik was al bang dat e.e.a. opzettelijk gebeurde….

    /   Beantwoorden  / 
 8. Taz

  Oooooh, gelukkig maar. Ik was al bang dat e.e.a. opzettelijk gebeurde….

    /   Beantwoorden  / 
 9. Hans van der Liet

  Och, dat zou zomaar kunnen.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Hans van der Liet

  Och, dat zou zomaar kunnen.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Jan Demming

  Het is belangrijk dat op 6 september in hotel Dorint op Schiphol-Oost zoveel mogelijk tegenstanders van de golfbaan en woningbouw in de B’kerkerpolder de avondzitting bijwonen. Daarom wordt voor hen gratis vervoer per bus geregeld. U wordt verzocht om zo snel mogelijk een plaats te reserveren, bij voorkeur via e-mail [email protected] of per telefoon via 06-3622 9019 of 06-4018 2078.
  BUSVERVOER Vertrek: Donderdag 6 september om 19.00 uur (stipt!) Opstapplaats: Winkelcentrum Groenhof, achterzijde straatje bij laad- en losplaats Jumbo en AH. U wordt na afloop van de bijeenkomst weer bij Groenhof afgezet. Openbaar vervoer
  is bereikbaar per openbaar vervoer (o.a. bus 199, halte Stationsplein/Lvb. Reisinformatie vindt u op http://www.9292ov.nl

    /   Beantwoorden  / 
 12. Jan Demming

  Het is belangrijk dat op 6 september in hotel Dorint op Schiphol-Oost zoveel mogelijk tegenstanders van de golfbaan en woningbouw in de B’kerkerpolder de avondzitting bijwonen. Daarom wordt voor hen gratis vervoer per bus geregeld. U wordt verzocht om zo snel mogelijk een plaats te reserveren, bij voorkeur via e-mail [email protected] of per telefoon via 06-3622 9019 of 06-4018 2078.
  BUSVERVOER Vertrek: Donderdag 6 september om 19.00 uur (stipt!) Opstapplaats: Winkelcentrum Groenhof, achterzijde straatje bij laad- en losplaats Jumbo en AH. U wordt na afloop van de bijeenkomst weer bij Groenhof afgezet. Openbaar vervoer
  is bereikbaar per openbaar vervoer (o.a. bus 199, halte Stationsplein/Lvb. Reisinformatie vindt u op http://www.9292ov.nl

    /   Beantwoorden  / 
 13. Hans van der Liet

  De honden blaffen, de karavaan trekt verder. Ik meende overigens begrepen te hebben, dat politici toch nooit naar burgers luisteren, dus is het eigenlijk geen volksverlakkerij waar u mee bezig bent, meneer Demming? U geeft de mensen nu de valse hoop, dat ze invloed kunnen uitoefenen op de besluitvorming, terwijl de oplettende lezertjes van deze site weten dat politici eigengereide, arrogante en bovenal machtswellustige wezens zijn die zich niet in het minst bekommeren om de zorgen ven de gewone man. U maakt de mensen blij met een dode mus, foei!

    /   Beantwoorden  / 
 14. Hans van der Liet

  De honden blaffen, de karavaan trekt verder. Ik meende overigens begrepen te hebben, dat politici toch nooit naar burgers luisteren, dus is het eigenlijk geen volksverlakkerij waar u mee bezig bent, meneer Demming? U geeft de mensen nu de valse hoop, dat ze invloed kunnen uitoefenen op de besluitvorming, terwijl de oplettende lezertjes van deze site weten dat politici eigengereide, arrogante en bovenal machtswellustige wezens zijn die zich niet in het minst bekommeren om de zorgen ven de gewone man. U maakt de mensen blij met een dode mus, foei!

    /   Beantwoorden  / 
 15. Jan Demming

  Hoop doet leven, meneer Van der Liet. Als er nooit actie tegen iets of iemand wordt ondernomen, dan is het gelijk altijd aan de zwijgende meerderheid, zoals u zelf telkens beweert. De bijeenkomst is dan ook een laatste poging om politici, die de verantwoordelijkheid over de provincie en dus ook de Bovenkerkerpolder dragen, met goede argumenten op andere gedachten te brengen. De bijeenkomst op Schiphol zal uitwijzen of ik mijn uitspraken over politici moet bijstellen of zelfs inslikken. Ik doe dat in zo’n geval van harte!
  PS: Moet u zich zo langzamerhand niet inchecken op Schiphol?

    /   Beantwoorden  / 
 16. Jan Demming

  Hoop doet leven, meneer Van der Liet. Als er nooit actie tegen iets of iemand wordt ondernomen, dan is het gelijk altijd aan de zwijgende meerderheid, zoals u zelf telkens beweert. De bijeenkomst is dan ook een laatste poging om politici, die de verantwoordelijkheid over de provincie en dus ook de Bovenkerkerpolder dragen, met goede argumenten op andere gedachten te brengen. De bijeenkomst op Schiphol zal uitwijzen of ik mijn uitspraken over politici moet bijstellen of zelfs inslikken. Ik doe dat in zo’n geval van harte!
  PS: Moet u zich zo langzamerhand niet inchecken op Schiphol?

    /   Beantwoorden  / 
 17. Hans van der Liet

  Nee, zondag pas. Maar weest u gerust: ik kom uw feestje op 6 september niet verstoren hoor. In de wandelgangen hebben we het besluit al genomen. De rest is hooguit hinderlijke ruis. We houden nog wat hoorzittingen om het gepeupel het idee te geven dat ze ook nog wat in de melk te brokkelen hebben, maar in feite staan de bulldozers al te wachten.
  Ik wens u goede devotie overmorgen!

    /   Beantwoorden  / 
 18. Hans van der Liet

  Nee, zondag pas. Maar weest u gerust: ik kom uw feestje op 6 september niet verstoren hoor. In de wandelgangen hebben we het besluit al genomen. De rest is hooguit hinderlijke ruis. We houden nog wat hoorzittingen om het gepeupel het idee te geven dat ze ook nog wat in de melk te brokkelen hebben, maar in feite staan de bulldozers al te wachten.
  Ik wens u goede devotie overmorgen!

    /   Beantwoorden  / 
 19. Jan Demming

  Ja, ik ken die wandelgangen nu wel zo’n beetje, althans die in het lokale praathuis. Daarom ben ik daar ook totaal op afgeknapt. Toch hoop ik dat de provinciale politici de verantwoordelijkheid willen dragen en zullen kiezen voor een blijvend stukje groene polder tussen Amstelveen en Uithoorn.

  PS: Misschien is het toch verstandig om nu alvast in te checken. Stel u voor dat u uw vliegtuig mist!?

    /   Beantwoorden  / 
 20. Jan Demming

  Ja, ik ken die wandelgangen nu wel zo’n beetje, althans die in het lokale praathuis. Daarom ben ik daar ook totaal op afgeknapt. Toch hoop ik dat de provinciale politici de verantwoordelijkheid willen dragen en zullen kiezen voor een blijvend stukje groene polder tussen Amstelveen en Uithoorn.

  PS: Misschien is het toch verstandig om nu alvast in te checken. Stel u voor dat u uw vliegtuig mist!?

    /   Beantwoorden  / 
 21. Grea Twint

  Meneer Jan Demming, U weet niet hoe ontzettend blij ik ben met deze uitleg van de , Hr. van der Liet, VOORZITTER VAN HET CDA.
  Nog hartelijk dank Hans!

    /   Beantwoorden  / 
 22. Grea Twint

  Meneer Jan Demming, U weet niet hoe ontzettend blij ik ben met deze uitleg van de , Hr. van der Liet, VOORZITTER VAN HET CDA.
  Nog hartelijk dank Hans!

    /   Beantwoorden  / 
 23. Hans van der Liet

  Mevrouw Twint, u bent natuurlijk blij omdat u dankzij mijn waarschuwing nu een betere besteding van uw vrije avond kunt zoeken dan het bijwonen van een zinloze hoorzitting!

  En meneer Demming, u moet weten dat het al dan niet missen van een vliegtuig niet afhangt van het moment waarop je incheckt, maar van het moment waarop je van huis vertrekt.

    /   Beantwoorden  / 
 24. Hans van der Liet

  Mevrouw Twint, u bent natuurlijk blij omdat u dankzij mijn waarschuwing nu een betere besteding van uw vrije avond kunt zoeken dan het bijwonen van een zinloze hoorzitting!

  En meneer Demming, u moet weten dat het al dan niet missen van een vliegtuig niet afhangt van het moment waarop je incheckt, maar van het moment waarop je van huis vertrekt.

    /   Beantwoorden  / 
 25. Jan Demming

  Het laatste nieuws uit Den Haag:
  Ik heb hier een nieuwtje uit Den Haag, meneer Van der Liet. Minister Cramer heeft gisteren in het algemeen overleg over de Nota Ruimte op vragen van Wijnand Duyvendak (Groen Links) geantwoord dat ze “zich grote zorgen maakt” over de plannen voor het golfcomplex in de Bovenkerkerpolder en “naar mogelijkheden zoekt om te plannen te stoppen”. De minister zei dat de gemeente Amstelveen “de kernkwaliteiten van het gebied niet goed heeft gedefinieerd”.

  En wat het al dan niet missen van uw vliegtuig betreft: stelt u zich eens voor dat u een uur in de file komt te staan en uw vlucht mist. Ik moet er niet aan denken!

    /   Beantwoorden  / 
 26. Jan Demming

  Het laatste nieuws uit Den Haag:
  Ik heb hier een nieuwtje uit Den Haag, meneer Van der Liet. Minister Cramer heeft gisteren in het algemeen overleg over de Nota Ruimte op vragen van Wijnand Duyvendak (Groen Links) geantwoord dat ze “zich grote zorgen maakt” over de plannen voor het golfcomplex in de Bovenkerkerpolder en “naar mogelijkheden zoekt om te plannen te stoppen”. De minister zei dat de gemeente Amstelveen “de kernkwaliteiten van het gebied niet goed heeft gedefinieerd”.

  En wat het al dan niet missen van uw vliegtuig betreft: stelt u zich eens voor dat u een uur in de file komt te staan en uw vlucht mist. Ik moet er niet aan denken!

    /   Beantwoorden  / 
 27. Taz

  Vergeet er svp dan ook niet bij te vertellen dat dan de rondweg Amstelveen gepland wordt.

  Betekend dat er geen golfballetjes door de lucht vliegen,…, wel lekker uitlaatgassen happen ‘s ochtends bij het wakker worden. Bah.

  Succes, oh ja in het laatste geval ga ik wel verhuizen.

  Taz

    /   Beantwoorden  / 
 28. Taz

  Vergeet er svp dan ook niet bij te vertellen dat dan de rondweg Amstelveen gepland wordt.

  Betekend dat er geen golfballetjes door de lucht vliegen,…, wel lekker uitlaatgassen happen ‘s ochtends bij het wakker worden. Bah.

  Succes, oh ja in het laatste geval ga ik wel verhuizen.

  Taz

    /   Beantwoorden  / 
 29. Jan Demming

  Over die rondweg wordt al jaren gesproken, maar het is niet zo dat – mocht de golfbaan niet doorgaan – er als alternatief dan maar een rondweg wordt aangelegd. Het A3-tracé blijft echter gereserveerd door het rijk ten behoeve van een eventuele weg riching Rotterdam. Dat heb ik althans begrepen.

    /   Beantwoorden  / 
 30. Jan Demming

  Over die rondweg wordt al jaren gesproken, maar het is niet zo dat – mocht de golfbaan niet doorgaan – er als alternatief dan maar een rondweg wordt aangelegd. Het A3-tracé blijft echter gereserveerd door het rijk ten behoeve van een eventuele weg riching Rotterdam. Dat heb ik althans begrepen.

    /   Beantwoorden  / 
 31. Rob Nijkamp

  En zo blijkt dat ook politici overtuigd kunnen worden van het feit dat zij ongelijk hebben gehad. Alleen jammer dat met name de mede-aanstichters van de ellende Requin en Mager gewoon blijven zitten waar ze zitten.
  Dit komt door de pakken boter op hubn hoofd. Het getuigt van meer respect naar de inwoners toe als zij conclusies trekken en aftreden. Zie het als een verloren voetbalwedstrijd. De trainer en manager zijn verantwoordelijk.

    /   Beantwoorden  / 
 32. Rob Nijkamp

  En zo blijkt dat ook politici overtuigd kunnen worden van het feit dat zij ongelijk hebben gehad. Alleen jammer dat met name de mede-aanstichters van de ellende Requin en Mager gewoon blijven zitten waar ze zitten.
  Dit komt door de pakken boter op hubn hoofd. Het getuigt van meer respect naar de inwoners toe als zij conclusies trekken en aftreden. Zie het als een verloren voetbalwedstrijd. De trainer en manager zijn verantwoordelijk.

    /   Beantwoorden  / 
 33. Hans van der Liet

  Meneer Demming, te uwer geruststelling: ik heb mijn vliegtuig niet gemist; ik ging ook keurig met de bus 300, de Zuidtangent, naar Schiphol (waar u overigens jarenlang uw broodjes heeft verdiend aan het verpesten van het milieu door het vliegverkeer, maar dit terzijde).

  En uitkijkend over de mooie Caraïbische zee, ben ik dankbaar dat de minister van VROM niets te zeggen heeft over de ruimtelijke ordening in Amstelveen (tenzij zij het enorm zware wapen uit de kast haalt om te weigeren het KB te tekenen dat de Raad van State zal concipiëren naar aanleiding van het kroonberoep dat u en uw medestrijders ongetwijfeld zulen instellen tegen het goedkeuringsbesluit van gedeputeerde staten, hetgeen zelden gebeurt). Maar goed, tegen die tijd dat het zover is, ben ik misschien zelf wel de minister van VROM. Mevrouw Cramer zal het rond die tijd hoogstwaarschijnlijk NIET meer zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 34. Hans van der Liet

  Meneer Demming, te uwer geruststelling: ik heb mijn vliegtuig niet gemist; ik ging ook keurig met de bus 300, de Zuidtangent, naar Schiphol (waar u overigens jarenlang uw broodjes heeft verdiend aan het verpesten van het milieu door het vliegverkeer, maar dit terzijde).

  En uitkijkend over de mooie Caraïbische zee, ben ik dankbaar dat de minister van VROM niets te zeggen heeft over de ruimtelijke ordening in Amstelveen (tenzij zij het enorm zware wapen uit de kast haalt om te weigeren het KB te tekenen dat de Raad van State zal concipiëren naar aanleiding van het kroonberoep dat u en uw medestrijders ongetwijfeld zulen instellen tegen het goedkeuringsbesluit van gedeputeerde staten, hetgeen zelden gebeurt). Maar goed, tegen die tijd dat het zover is, ben ik misschien zelf wel de minister van VROM. Mevrouw Cramer zal het rond die tijd hoogstwaarschijnlijk NIET meer zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 35. Jan Demming

  Ik wil graag geloven dat u de bus heeft genomen naar Schiphol. Je auto vier jaar laten staan op een parkeerplaats op de luchthaven kost tenslotte een vermogen.
  Dat het in Aruba prachtig is met veel ruimte begrijp ik ook. Daar wordt in elk geval niet de ene snelweg afgewisseld met grootschalige woningbouw en golfcomplexen. Ik kan me dus voorstellen dat u het daar prima naar de zin heeft. Toch zou ik me, als ik u was, op de hoogte laten houden over de ontwikkelingen in ons kikkerlandje. Misschien valt het zelfs u anders erg tegen als u naar verloop van tijd hier weer op Schiphol landt.
  Tegen de tijd dat u minister van Vrom mocht dreigen te worden, hetgeen ik zeer in twijfel trek, is het de hoogste tijd voor mij om met m’n hele familie naar Aruba te emigreren. En dat dan voor altijd!

    /   Beantwoorden  / 
 36. Jan Demming

  Ik wil graag geloven dat u de bus heeft genomen naar Schiphol. Je auto vier jaar laten staan op een parkeerplaats op de luchthaven kost tenslotte een vermogen.
  Dat het in Aruba prachtig is met veel ruimte begrijp ik ook. Daar wordt in elk geval niet de ene snelweg afgewisseld met grootschalige woningbouw en golfcomplexen. Ik kan me dus voorstellen dat u het daar prima naar de zin heeft. Toch zou ik me, als ik u was, op de hoogte laten houden over de ontwikkelingen in ons kikkerlandje. Misschien valt het zelfs u anders erg tegen als u naar verloop van tijd hier weer op Schiphol landt.
  Tegen de tijd dat u minister van Vrom mocht dreigen te worden, hetgeen ik zeer in twijfel trek, is het de hoogste tijd voor mij om met m’n hele familie naar Aruba te emigreren. En dat dan voor altijd!

    /   Beantwoorden  / 
 37. Taz

  Heer Demming, er is helemaal niets op tegen om nu al te gaan, daaaaaaaaaaaaaaaag

    /   Beantwoorden  / 
 38. Taz

  Heer Demming, er is helemaal niets op tegen om nu al te gaan, daaaaaaaaaaaaaaaag

    /   Beantwoorden  / 
 39. Jan Demming

  Bent u dat mannetje of vrouwtje dat zijn/haar naam niet voluit durft te vermelden? Stoer hoor!

    /   Beantwoorden  / 
 40. Hans van der Liet

  Ik zit niet op Aruba, meneer Demming. Uw informatie-deficit begint legendarische vormen aan te nemen.

    /   Beantwoorden  / 
 41. Taz

  Hr. Demming, mijn achternaam lijkt inderdaad op dat rare tekenfilm beest, maar helaas voor mij is dat wel mijn eigen naam.

  Maar als u zo stoer denegrerend poogt te doen over een (achter)naam, kan wel eens hetr lid op de neus krijgen. Zielepoot!

    /   Beantwoorden  / 
 42. Jan Demming

  Ik ken geen tekenfilmbeeest met een naam die op Taz lijkt. En als Taz inderdaad uw echte achternaam is, dan is er geen enkele reden om u daar voor te schamen. De enige TAZ die ik echter in het telefoonboek kan vinden is:
  TAZ International, Bouwery 4, 1185XX Amstelveen. Wel een beetje toevallig, al staan de namen van alle Amstelveners uiteraard niet in het telefoonboek.
  En u hoeft inderdaad geen medelijden met mij te hebben, want een zielenpoot voel ik me allerminst!

    /   Beantwoorden  / 
 43. Jan Demming

  Inderdaad. Maar ik kende die naam echt niet!

    /   Beantwoorden  / 
 44. Hans van der Liet

  U heeft het te druk met de polder. U moet uw horizon een beetje verbreden, anders raakt u zo verbeten en, later, verbitterd.

    /   Beantwoorden  / 
 45. Jan Demming

  U bemoeit zich ook werkelijk overal mee, he???

    /   Beantwoorden  / 
 46. Hans van der Liet

  Ik maak me zorgen om uw geestelijk welzijn. Dat zou u me best iets meer in dank mogen afnemen!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.