Ook Ouder-Amstel tegen golfbaan in polder

Ook de gemeente Ouder-Amstel heeft zich bij de tegenstanders van een golfbaan in de Bovenkerkerpolder gevoegd. B en W gaan bezwaar maken bij Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, die in een aangepast streekplan groen licht voor het project wil geven. Tegen dat deel van de herziening van het plan verzet het college in Ouderkerk zich. Het vindt een golfbaan in strijd met eerder met de gemeenten in de regio gemaakte afspraken over het behoud van de cultuurhistorische waarden van het landschap in Amstelland.

 

Lees ook:Minister: onzorgvuldig bestuur van gemeente rond golfbaan
Lees ook:Golfbaan Bovenkerkerpolder kan niet voldoen aan eisen Rijk
Lees ook:Elfde Amstellanddag op 11 juni
Lees ook:Loogman gaat door met investeren in voorbereiding golfbaan
Lees ook:‘Groen lintje’ voor Beschermers Amstelland

9 reacties op “Ook Ouder-Amstel tegen golfbaan in polder

 1. Hans van der Liet

  En wat is nu de ironie? Nadat de gemeente Ouder-Amstel eerst zelf een golfterrein annex giga-partycentrum heeft aangelegd, en inmiddels heeft besloten dat op dat weer op te heffen golfterrein zelfs woningbouw gepleegd mag worden, hebben ze nog het (gore) lef om de gemeente Amstelveen het recht op een eigen golfbaan te ontzeggen. Wat een onvoorstelbare hubris!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jan Demming

  Als Ouderkerk a/d Amstel al een golfterrein met allerlei toeters en bellen heeft, moet er dan ook nog eentje in Amstelveen komen. U lijkt wel een klein kind, dat iets niet krijgt wat z’n vriendje wel heeft. Misschien weet u het nog niet, maar de belangstelling voor de golfsport is tanende. Kijk er de Amstelveense media maar op na, waarin golfcentra regelmatig plaatsgenoten oproepen hun centrum te bezoeken. Het hele Amstelveense golfproject zou de gemeente nog wel eens vies kunnen gaan opbreken!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Hans van der Liet

  Haha, wishful thinking. Dat golfterrein in Ouderkerk gaat dicht, dus dat moet vervangen worden. Simple as that! De belangstelling voor de voetbalsport is al veel langer tanende, maar ik denk niet dat u het goed vindt dat we de sportterreinen aan de Sportlaan dan maar volbouwen, of wel?

    /   Beantwoorden  / 
 4. Jan Demming

  Nee, wat mij betreft is Amstelveen nu volgebouwd. De woningen zijn weliswaar niet eerlijk verdeeld over de rijke en minder draagkrachtige ingezetenen, maar dat is nooit anders geweest en zal met dit rechtse college ook niet anders worden. Waar gebouwd wordt, gaat het om praktisch allemaal middeldure, dure of peperdure woningen. Dus kappen met bouwen, hooguit nog binnen de bestaande bebouwing.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Hans van der Liet

  Jammer hoor, zo’n “Amstelveen is vol”-benadering. Nou zijn we dus gedoemd te vergrijzen en uit te sterven, want jongeren kunnen hier never nooit meer iets kopen.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Jan Demming

  De vergrijzing is met instemming van de diverse college’s gebeurd. Als je alleen maar dure woningen bouwt, dan kun je er op wachten dat de jeugd dit dorp de rug toekeert. Er is kans genoeg geweest om meer sociale woningen te realiseren, maar die kans is blijven liggen omdat daar minder aan te verdienen viel. Dus nu geen krokodillentranen huilen, maar leven met de realiteit.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Hans van der Liet

  Hoho, wie zat er altijd te klagen dat starters en jongeren hier weggepest worden? U toch?

    /   Beantwoorden  / 
 8. Jan Demming

  Leest u mijn bijdrage onder 6 nog eens. Maar dan graag goed. Daarin staat verwoord WAAROM de jeugd en starters worden weggepest. Heb ik ooit gemeld dat ik daar vóór was? Het komt simpelweg door het gemeentelijk beleid door de jaren heen. Men WIL hier geen jeugd en starters omdat er simpelweg te weinig aan hen te verdienen valt. Zowel in de dure winkelgebieden als m.b.t. allerlei belastingen. Bepaalde belastingen zouden voor de wat minder bedeelden onder ons zelfs weggescholden moeten worden! Daar moet ja als gemeente Amtelveen toch niet aan denken?

    /   Beantwoorden  / 
 9. Hans van der Liet

  Geen krokodillentranen huilen, maar de werkelijkheid aanvaarden, meneer Demming! Neem uw eigen raad ter harte!
  Enne, als zelfs de partij van de soldaten en de arbeiders (bedoeld is de SP) zijn eigen partijgenoten laat verrekken van de honger (omdat men nu eenmaal 2/3 van de raadsvergoeding opeist) dan hoeft de staat toch wel allerminst belastingen kwijt te gaan schelden. Het moet niet gekker worden!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.