Bierfestival in Anna

In proeflokaal ANNA, de voormalige Annakerk, vindt op Bevrijdingsdag (5 mei) het zogenoemde Bierfestival Seasons plaats. Dat wordt georganiseerd door de lokale bierproducent Naeckte Brouwers.

Het festival is genoemd naar Saison, een oorspronkelijk uit Noord-Frankrijk en het aangrenzende Wallonië komend bier, dat in boerderijen werd gebrouwen. Na de drukke oogstmaanden dronken boeren het ’s winters. Er worden in ANNA 20 saison bieren getapt, afkomstig van veertien plaatselijke brouwerijen.

Het is een typisch plattelandsbier, met een kelderachtige aroma en een droge afdronk. Doordat er diverse kruiden, specerijen, fruit en gebrande mouten in zijn verwerkt, ontstaan verschillende smaken.

Niet alleen de boeren van De Naeckte Brouwers zijn tijdens het festival te proeven. Men kan er bijvoorbeeld ook terecht voor producten van Ramses Bier, Urban Colors Brewery, SpierBier Brouwerij en Distilleerderij, Pontus Brewing, Brouwerij De School, Brouwerij De 7 Deugden, Walhalla Craft Beer, Mokums Mout, Oedipus Brewing, Butcher’s Tears, Brouwerij Kleiburg, Brewpub De Kromme Haring en Brouwerij Vlieland.

Het bierfestival begint zaterdag 5 mei om 15.00 uur en duurt tot 23.00 uur. Toegang is gratis. Proefglazen van 15 centiliter kosten één munt (€ 2,50). Onder begeleiding van muziek kan er ook nog worden genoten van lokale en ambachtelijke hapjes.

 

Lees ook:Bierfeest in Annakerk
Lees ook:Nieuwjaarsreceptie ondernemersvereniging
Lees ook:Dankbaar voor overdracht centrum Anna
Lees ook:Korte expositie geboorte-akte Amstelveen
Lees ook:Annakerk lokaal sociaal en cultureel centrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.