Groenelaan mist postagentschap

Door het vertrek van drogisterij Beau Monde uit winkelcentrum Groenhof, waar een postagentschap was gevestigd, mist men in de wijk Groenelaan nu een vestiging van Post NL. Daarover werd geklaagd tijdens een dinsdag gehouden vergadering van het wijkplatform. Het bestuur gaat die zorg overbrengen naar Post NL.

Door de eigenaar van de winkel van Bruna wordt wel met ING gepraat over plaatsing van een geldautomaat, die zich tot nu toe ook bij Beau Monde bevindt, maar dat is iets anders dan een volledig postagentschap. Dat levert Bruna kennelijk te weinig op, dacht voorzitter Henk Bleekermolen van het platform.

Een suggestie van bewoners er een in De Bolder te huisvesten leidde tot een weifelend antwoord van het bestuur over de mogelijkheden daarvoor. Volgens Bleekermolen heeft het vertrek van de drogisterij onder meer te maken met de komst van het Kruisvat, dat gedeeltelijk in dezelfde markt concurrerend actief is.  De wijkbewoners maken zich zorgen over mogelijke leegstand van winkelpanden in Groenhof.

 

Lees ook:Winkeliers: Groenhof verliest terrein
Lees ook:Wijkvergadering voor Groenelaan
Lees ook:Groenhof op de schop – Lidl komt
Lees ook:BBA: marktonderzoek Stadshart na drama V&D
Lees ook:Hoe gezond is Amstelveen?

4 reacties op “Groenelaan mist postagentschap

 1. Frank Bikker

  Zeer jammer, toen ik er was, werd er tamelijk veel gebruik van gemaakt.

    /   Beantwoorden  / 
 2. gerben

  Inderdaad, idioot, geen post.nl in de mooiste wijk van Amstelveen.
  Wethouder post los het op!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Jan Demming

  Ook in Waardhuizen & Middenhoven wordt een postagentschap node gemist. Met veel tamtam en vlagvertoon werd bij de oplevering van beide winkelcentra zo’n agentschap geopend. Inmiddels kan men voor beide winkelcentra alleen nog terecht bij het filiaal van AH in Middenhoven, als die al gevuld is met flappen of niet buiten werking is. Wat destijds door de PTT met veel fanfaremuziek geopend werd, is wegens bezuinigingen weer net zo hard afgestoten. En de burger is weer de dupe.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Jan Demming

  Kennelijk valt het gemis van een postagentschap in Waardhuizen en Middenhoven toch mee, want ik merk dat niemand verder op het stukje reageert. Dus bij deze neem ik mijn kritiek onvoorwaardelijk terug. Het is dus prima zoals het nu is!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.