Amstelveen.blog bestaat vijf jaar

Deze site, amstelveen.blog.nl,  bestaat vandaag (28 juni) vijf jaar. Het was een van de drie eerste sites van blog.nl van de in Amstelveen gevestigde internetonderneming Blog Online. Dat bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot het grootste Nederlandse platform van thematische weblogs. De onderneming heeft er inmiddels 82 met 3,5 miljoen bezoekers per maand. Amstelveen.blog startte destijds gelijktijdig met de blogs over voetbal en wielrennen. Blog.nl hoort nu bij de top 5 van de journalistieke sites van Nederland.Blog.nl werd in 2005 opgericht door Amstelvener Ben Blog en diens zoon Ayalon Blog. Zij hadden vijf jaar eerder al de site www.blog.nl als familiesite geregistreerd. Toen het woord blog in 2004 het woord van het jaar werd, begonnen zij met het blognetwerk. De lancering vond op 28 juni 2005 plaats met drie blogs en zo’n 300 bezoekers per dag. Inmiddels zijn er meer dan 250.000 berichten gepost, die bezoekers een miljoen reacties hebben ontlokt.

Volgens Ayalon Blog van blog.nl is het succes vooral een gevolg van het feit dat van meet af aan voor een combinatie van nieuwsvoorziening en discussieplatform is gekozen.  Blog:  “Elke blog wordt geredigeerd door een professionele journalist of expert. Die mensen zitten bovenop het nieuws en publiceren doorgaans diverse berichten per dag. Bezoekers waardeerden vanaf het begin het format en de stijl van de berichten: actueel, bondig, geïllustreerd en uitdagend.“  De Amstelveense blog wordt geleid door Johan Th. Bos, voormalig redacteur van het Amstelveens Weekblad en free lance journalist.  Om de 5e verjaardag te vieren, kunnen adverteerders kiezen uit 5 speciale aanbiedingen.

Lees ook:Komende twee maanden voordelig online adverteren
Lees ook:Amstelveen.blog.nl bestaat 1 jaar
Lees ook:Colofon
Lees ook:Amstelveen.blog.nl stopt en wordt amstelveenblog.nl
Lees ook:Blog: nieuw nieuwsmedium voor Amstelveen e.o. van start

5 reacties op “Amstelveen.blog bestaat vijf jaar

 1. Vesuvius

  Ik wil amstelveen.blog.nl van harte feliciteren met het eerste lustrum. Het is een interessante site met zowel nieuws als af en toe een eigen (niet storende) interpretatie van het nieuws.
  Jammer alleen is het feit dat bepaalde lieden deze site gebruiken om andere schrijvers voor rotte vis uit te maken, terwijl de site bedoeld is om met elkaar in discussie te gaan over bepaalde zaken. Het schelden en ‘afzeiken’ van andere deelnemers is volgens mij dan ook de oorzaak van dat steeds meer mensen afhaken en hun mening voor zich houden.

    /   Beantwoorden  / 
   1. de schoolmeester

    U heeft gelijk en ik bezondig me hier hier ook wel eens aan, maar ja het 1 roept het ander op……

      /   Beantwoorden  / 
 2. de schoolmeester

  Johan, je hebt een versnapering en een sigaar tegoed. Gefeliciteerd!!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.