Rabobank zwijgt in alle talen over reorganisatie en banenverlies

Hoewel het verhaal op straat ligt, wil de regionale Rabobank Amstel en Vecht niets kwijt over de reorganisatie, die tot een forse inkrimping van het aantal banen leidt. De bank, met haar hoofdkantoor in het Stadshart, kiest er blijkbaar voor de informatie volledig door het Amstelveens Nieuwsblad te laten verspreiden. Dat baseert zich op e-mail van de directie aan het personeel. De communicatieafdeling van de bank lijkt zich uitsluitend tot promotionele uitingen te beperken en weigert mededelingen over de reductie van de hoeveelheid arbeidsplaatsen met tien procent. Volgend jaar verdwijnen er nog meer banen. Behalve op personeelsbezetting wil de Rabobank ook op andere uitgaven besparen en daarnaast de opbrengsten verhogen, om van verlies weer naar winst te komen.De crisis is volgens de directie niet de enige reden voor de reorganisatie, al heeft die het proces wel versneld. Er waren al verschillende projecten gestart om de organisatie efficiƫnter en doeltreffender te maken. Voorafgaande aan de fusie van de Rabobank Amstelveen met de zusters in Abcoude/Ouder Amstel en Weesp/Muiden werd meegedeeld dat er geen ontslagen zouden vallen. Integendeel: er zou waarschijnlijk juist meer personeel nodig zijn. De drie banken hadden toen 256 arbeidsplaatsen, inmiddels zijn het er nog 233 en na de reorganisatie van dit jaar nog 211. Volgend jaar gaat de inkrimping verder.

Volgens de directie zal het dit jaar nog niet lukken het verlies in winst om te zetten. Zij hoopt eind 2010 weer uit de rode cijfers te zijn. Daarbij tekent zij wel aan dat het slagen op dat punt mede afhankelijk is van de economische ontwikkelingen en de markt.

Rabobank Nederland heeft alle lokale banken gevraagd dit jaar vijf procent te bezuinigen op de kosten en volgend jaar nog eens tien procent. Dat gaat in deze regio niet lukken zonder vermindering van personeel, nog afgezien ervan dat de bank nu verlies lijdt en dus sowieso kosten moet besparen.

Lees ook:Banen weg bij Rabobank
Lees ook:Leden torpederen nieuw bestuursmodel Rabobank
Lees ook:Geen ontslagen bij Rabofusie
Lees ook:Kredietcrisis raakt ook Rabobank
Lees ook:Verkiezingen Rabobank Coƶperatief Fonds

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.