‘Bovenkerkerpolder meest bedreigd in Amstelland’

Volgens Stichting Beschermers Amstelland is de Bovenkerkerpolder in dat gebied het meest bedreigde deel. Zij wil er alles aan doen om de polder groen en agrarisch te houden. Vooral dat laatste, meldt zij in haar jaaroverzicht 2008. Daardoor blijft de polder vitaal, vindt zij. De stichting wil het gebied ook toegankelijker maken voor recreanten. Daarvoor streeft zij naar een breder draagvlak bij agrariërs en andere bewoners en omwonenden. Maar een golfcentrum past daar naar haar mening niet in. Daartegen blijft de stichting fel strijden.

 In elk geval moet er wel geld op tafel komen om de plannen te verwezenlijken. De nog steeds louter met vrijwilligers werkende organisatie krijgt nu een subsidie van LNV, waarmee zij expertise gaat inhuren. Dit jaar maakt zij een documentaire over het ontstaan van de polder. Ook start zij een actie om de achterban te vergroten. Doe bestaat nu uit ongeveer 250 personen.

Lees ook:Ook ‘Beschermers Amstelland’ tegen golfcentrum
Lees ook:Beschermers Amstelland bestaat vijf jaar en komt met lustrumboek
Lees ook:Ook provinciale ChristenUnie wil Bovenkerkerpolder groen houden
Lees ook:Loogman blijft strijden voor golfcentrum
Lees ook:Beschermers Amstelland naar Raad van State tegen golfbaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.