Henk Godthelp overleden

Henk-Godthelp (1958-2013)
Foto: Amstelveenweb.com

Hij had nog veel willen reizen, samen met zijn vrouw Chris meer van de wereld ontdekken. Het is er niet van gekomen. Op 55-jarige leeftijd is journalist Henk Godthelp maandagmiddag overleden. Als hoofdredacteur van het Amstelveens Nieuwsblad, een functie die hij 35 jaar lang vervulde, drong hij door tot de haarvaten van de samenleving. Hij kende iedereen, had een uitstekend netwerk opgebouwd en was een nieuwsjager puur sang.

Eerder dit jaar werd hij afgekeurd wegens de longziekte die hij al lang met zich meedroeg, maar waarover hij eigenlijk nooit klaagde. Prepensioen zou volgen. Maar in feite hield zijn vertrek verband met een ingrijpende reorganisatie van het bedrijf, waardoor – zoals bij veel media – de professionele redactie tot een minimum slinkt en veel vrijwilligers als amateurs gratis journalist spelen. Een glorieuze afscheidsreceptie zat er niet in. Het werd een soort receptie op papier, in de krant. Hij zei altijd een loyale werkgever te hebben gehad, die nu niets viel te verwijten. “Door mijn ernstige longaandoening heb ik wel vijf jaar te lang gewerkt.” Hij kon het blijkbaar niet laten.

Eigenlijk was Godthelp méér dan, zoals zijn krant nu schreef, het boegbeeld van het Amstelveens Nieuwsblad. Ook dat natuurlijk, maar verder vriend van velen, kenner van de stad en wat daarin omging. Een lokale journalist in optima forma. Toen hij in 1978 bij de krant kwam, was het Amstelveens Weekblad nog de geduchte concurrent, die al meer dan een halve eeuw over een monopolypositie beschikte. Onder Godthelp veranderde dat essentieel.

Henk was ‘mister Amstelveen’, zei in reactie op zijn overlijden hoofdredacteur Frans Blok van de Telegraaf Media Groep, waartoe het Nieuwsblad behoort. Daar is eigenlijk niet zoveel tegenin te brengen. Henk Godthelp laat een vrouw en een dochter achter. En heel veel vrienden en geschokte Amstelveners.

 

Lees ook:Raat wil straat naar Henk Godthelp noemen
Lees ook:‘Hulde’ voor Henk
Lees ook:Straatnaam voor en roman van Henk Godthelp (ꝉ)
Lees ook:Lokale kunstenaars in Van der Togt
Lees ook:AV Nieuwsblad naar BDU

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.