Medewerkers RTV Amstelveen eisen vertrek bestuur

Er zijn weer eens problemen bij de lokale omroep, die daarmee een lange geschiedenis voortzet. Nu hebben de medewerkers van radio en televisie het vertrouwen opgezegd in het overigens nog niet zo lang geleden aangetreden bestuur. Het wordt door hen beticht van wanbeleid en moet onmiddellijk opstappen, vinden zij. Daarop hebben zij ruim een maand geleden al aangedrongen, maar voorzitter Roland Pelle, penningmeester Michael Greve en secretaris ad interim Ruud Licht maakten daartoe tot nu toe geen aanstalten. De medewerkers zeggen naar de rechter te stappen als dat niet snel gebeurt. Ook hoofdredacteur Peter Leemeijer heeft een conflict met het bestuur, maar dat staat volgens de medewerkers weer buiten de onvrede die de overige redactieleden van radio en TV hebben. Zij klagen dat het bestuur zich bemoeit met de programmering en journalistieke inhoud van de zenders. Dat zou blijken uit een conceptplan, waarvan de medewerkers overigens zeggen dat het niet duidelijk is. In elk geval wil het bestuur een grotere, vooral op de inhoud van de programma´s gerichte, rol spelen dan de statuten toestaan. Enige tijd geleden stelde in de gemeenteraad het CDA voor de subsidie aan RTV Amstelveen te schrappen als die onvoldoende aandacht aan de lokale politiek zou besteden. Tegen die inmenging in de programmering van de lokale omroep verzette zich de rest van de raad.Volgens voorzitter Pelle is er geen sprake van een conflict met de redacties, zoals hij andere lokale media vertelde, maar die redacties spreken dat met klem tegen. Zij spreken verder hun spijt erover uit dat de reguliere programmering van het Weekjournaal en Magazine dat jaar nog niet is gestart. Alle andere programma’s gaan volgens hen gewoon door.

Lees ook:Soap RTV Amstelveen: Oorlog met hoofdredacteur
Lees ook:Levie wil conflicten bij omroep snel opgelost zien
Lees ook:RTVA-bestuur van 2 naar 5 Bekende AV-ers
Lees ook:RTV Amstelveen wil verdubbeling subsidie
Lees ook:Gemeente bezorgd over functioneren lokale omroep

Eén reactie op “Medewerkers RTV Amstelveen eisen vertrek bestuur

  1. Dustin Hughes

    Het Bestuur De dagelijkse leiding is in handen van de directeur, hoofdredacteur en de teamleiders, die samen het management team vormen. Het bestuur zorgt voor het meerjarig beleid en houdt op afstand toezicht op de dagelijkse gang van zaken binnen de lokale omroep.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.