Hoofdredacteur Amstelveens Weekblad treedt af

Hoofdredacteur Dick Piet (61) van o.a. het Amstelveens Weekblad legt zijn functie per 1 november neer. Hij geeft sinds 1999 leiding aan de redacties van alle kranten die nu in handen zijn van Argo Press. Dat zijn behalve het AW: Amsterdamse Stadsblad, Diemer Courant, Aalsmeerder / Uithoornse Courant en Ronde Vener. Piet werkt al ruim veertig jaar voor die bladen. Hij blijft dat overigens na zijn terugtreden als hoofdredacteur doen.

 

Hij begon destijds bij Ons Weekblad, nu de Uithoornse Courant, en het Streekblad, nu de Ronde Vener van uitgeverij Lodewegen & Van der Neut. Dat bedrijf verkocht de bladen in 1976 aan Randstad Publicaties, later overgenomen door PCM en omgebouwd tot Weekmedia. Samen met Het Parool verkocht PCM de tak Weekmedia aan de Belgische Persgroep, die Weekmedia als snel doorverkocht aan Erik de Vlieger om vervolgens in 2005 in handen van Argo Pres te komen. Daarvan bleef Piet hoofdredacteur. De bladen gingen over op tabloidformaat en de redactie daarvan is inmiddels sterk uitgedund als gevolg van financiële malaise.

Lees ook:Beide lokale weekbladen nu van Telegraaf
Lees ook:Amstelveens Weekblad failliet
Lees ook:Colofon
Lees ook:Ouder-Amstel krijgt eigen krant
Lees ook:Dichtbij sluit kantoor in Amstelveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.