Stichting bedelt om geld voor juridische actie tegen golfbaan

De tegen de komst van een golfbaan strijdende stichting Bovenkerkerpolder Natuurlijk is een geldinzameling begonnen voor het inschakelen van juridische hulp. Zij wil een gerechtelijke procedure starten en heeft daarvoor naar eigen zeggen minstens 15 tot 20 duizend euro nodig. "Wij hebben een ijzersterk dossier en kunnen deze ontwikkelingen tegenhouden," zegt voorzitter Goudsbloem van de stichting. Maar het gaan wel veel kosten, laat hij daarop volgen.

Er zijn volgens hem specialisten zijn nodig voor procedures en contra-expertises. De stichting heeft sympathisanten opgeroepen financiële steun te geven (bankrekening 1231 57 331 ten name van Stichting Bovenkerkerpolder Natuurlijk, Amstelveen). De stichting voert het gevecht samen met actiecomité Golfodrama en heeft geconstateerd dat in het provinciale streekplan, naast de golfbaan, ook woningbouw in de polder is gepland. www.bovenkerkerpoldernatuurlijk.nl

 

Lees ook:Golfbaan nu ook vastgelegd in bestemmingsplan
Lees ook:Raad van State: Geen schorsing bouw golfbaanterrein
Lees ook:Ook ANWB, Staatsbosbeheer en milieuorganisaties in verzet tegen golfcentrum
Lees ook:Golfbaan buiten bestemmingsplan landelijk gebied gehouden
Lees ook:‘Grote druk van wethouder achter schermen voor golfbaan’

12 reacties op “Stichting bedelt om geld voor juridische actie tegen golfbaan

 1. Bolbuik

  Een optimistische inschatting, 15 tot 20 mille. Experts van enig kaliber jagen dat voorschot er in drie weken doorheen en dan hebben ze nog niet meer gedaan dan het dossier doorlezen. Als de Stichting eerlijk is, dan zegt ze dat de gehele procedure eerder zo rond de 50 mille kost.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jan Demming

  Deze experts geven flinke korting, omdat zij achter het standpunt van Golfodrame en Bovenkerkerpolder Natuurlijk staan.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Hans van der Liet

  Zozo, prijsdumping dus. Enfin, met één instantie zal het wel niet gedaan zijn, dus inclusief hoger beroep komen de totale kosten toch wel uit bij 50 mille. Ik ben in ieder geval benieuwd hoeveel u zelf overmaakt en hoeveel een groene en ongerepte polder u dus waard is. Letterlijk.

    /   Beantwoorden  / 
 4. De Boer

  Get real, een gemiddelde advocaat kost zo’n €300 per uur. Na beetje rekenwerk (mogen jullie ook zelf doen), kom je uit op zo’n 66/67 uur werk voor dit bedrag en dan heb je de overheadkosten, griffierechten, etc nog niet eens meegenomen. Dus, als je inderdaad thuis bent in de juridische wereld, zie je dat men na enkele weken opnieuw om geld moet komen bedelen. Blijkbaar een meertraps racket.

  Ontzettend stom en geldverkwisend

    /   Beantwoorden  / 
 5. Hans van der Liet

  Ach, de groene polder is de dames en heren best wel iets waard. Men zal met liefde de portemonnee trekken en voor mijn beroepsgroep is er weer extra brood op de plank. Kunnen ze tenminste in het dure Amstelveen blijven wonen, die juristen en experts die Golfodrama gaat inhuren. En later dan lid worden van de golfclub.

    /   Beantwoorden  / 
 6. H.Roeles

  Heren Bolbuik, Boer en Liet.
  Hebben jullie enig idee hoeveel geld van donateurs de Stichting Bovenkerkerpolder Natuurlijk op haar rekening heeft staan? Hebben jullie enig idee of er juristen zijn die zich aan dit goede en groene doel hebben verbonden en kostenloos werken? Hebben jullie enig idee hoeveel andere experts zich aan dit goede en groene doel hebben verbonden om de misfits van dit onzalige plan te beoordelen? Hebben jullie het idee dat er een stelletje idiote burgers een beetje aan het spartelen zijn tegen dit plan? Als jullie enig gezond denkvermogen bezitten, dan moet het toch duidelijk zijn dat er een grote groep zeer gemotiveerde, integere en intelligente mensen keihard aan het werk is om de Bovenkerkerpolder te behouden. Godzijdank!!

    /   Beantwoorden  / 
 7. Hans van der Liet

  Vanwaar dan die bedelactie?

    /   Beantwoorden  / 
 8. De Boer

  6> Het gaat i.c. om de ontwikkeling van een stuk polder dat of een golfbaan gaat worden, of straks bebouwd gaat worden. Helaas is er geen andere keuze. Ik kies dan voor behoud van groen in een ander jasje groen. Als de golfbaan er net komt dan komt de bebouwing, check dit svp met de planners in Amsterdam en de Provincie, de plannen liggen echt al klaar. Maar,…, en dat is het probleem die plannen zijn nog niet openbaar. Helaas! Kijk naar de voortekenen, ook in de pers, Amsterdam haalt haar quota voor woningbouw niet

  Ontkennen mag, maar straks svp niet piepen als er wel gebouwd gaat worden.

  Maakt mij allemaal in die zin niets uit, dat ik daar niet woon en ik dus niet het mooie groene uitzicht heb, maar ik houd wel van groen.

  Wees dus eens verstandig…

  Bovendien spreken we hier niet (!!!!) over de Bovenkerkerpolder (stuk groen tussen de Nesserlaan en Uithoorn), daar heeft het Rijk [dus niet de gemeente] weer hele andere plannen mee, waarbij ook daar het groen opgeofferd gaat worden.

  Informeer u zelf!!!

    /   Beantwoorden  / 
 9. Jan Demming

  Probeert u de heer Van der Liet alsjeblieft niet te overtuigen. Het heeft geen enkele zin; de man denkt alleen in rood en grijs en kan het woord ‘groen’ nauwelijks schrijven. Denkt alleen aan zichzelf en heeft absoluut geen boodschap aan de generaties na ons. Wat dat betreft is hij van de juiste politieke partij, een partij die nauwelijks oog heeft voor landschap en dieren. Ik snap dan ook nog steeds niet dat hij geen voorzitter van het landelijke CDA is geworden. Ik ben alles behalve bijbelvast, maar stond in dat boekwerk niet iets over ‘respect voor alles wat leeft’?

    /   Beantwoorden  / 
 10. Hans van der Liet

  Nou nou, dat is niet waar hoor. Ik ben zelf geen golfer, dus ik denk juist niet aan mezelf als ik over de golfbaan mijmer!
  Trouwens, ik denk dat meneer De Boer gelijk heeft: een groene golfbaan is het mindere kwaad. Beter dan grijze bebouwing (bedoeld is: woningbouw!).

    /   Beantwoorden  / 
 11. Johan Th. Bos

  9. Nee, over respect voor alles wat leeft, heb ik niets gelezen in de Bijbel, althans niet in die bewoordingen. Wel dat de mens over de schepping, c.q. de dieren zou heersen, maar dat heeft die mens vervolgens heel slecht gedaan.

  10. In de visie van Van der Liet zou ook de Bovenkerkerpolder natuurlijk vol met villa’s moeten worden gebouwd, zekerals dat meer oplevert dan golfterrein. Marktwerking, weet u wel. Alles is te koop voor de meest biedende.

    /   Beantwoorden  / 
 12. Hans van der Liet

  U verwijt mij altijd, dat ik voor u denk, meneer Bos. Nu bezondigt u zich er zelf aan!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.