Gemeente bezorgd over functioneren lokale omroep

De gemeente heeft sterk de indruk dat de eind vorig jaar gestarte nieuwe lokale omroep slecht is georganiseerd. Het zogenaamde programmabeleidsbepalend orgaan (PBO), dat door de gemeenteraad representatief voor de samenstelling van de bevolking is verklaard, functioneert niet. Het is sinds de start van de uitzendingen nog nooit bij elkaar geweest. Aan geen van de leden is gevraagd zich over de programmering, waarover het klachten regent bij zowel de gemeente als de lokale programmaraad, uit te spreken. Dat blijkt uit een interne notitie van B en W. Het bestuur van de Stichting Televisie Radio Amstelveen Lokaal (STRAAL) blijkt maar één bestuurslid te hebben, de penningmeester. De directeur zegt als voorzitter te fungeren. Hoewel STRAAL een startbijdrage van 17.500 euro heeft gehad, is een aanvraag voor structurele subsidie afgewezen. Straal heeft nu opnieuw subsidie gevraagd voor 2005, 2006 en 2007. Voor beide eerste jaren wordt die afgewezen, omdat de aanvraag niet overeenkomstig de subsidieverordening is ingediend, namelijk te laat. 2007 wordt formeel in behandeling genomen, maar nu al laten B en W weten in principe geen geld te hebben voor de omroep, die overigens in een eigen ondernemingsplan had aangegeven zichzelf op termijn te kunnen bedruipen en zelfs winst te zullen maken.

Lees ook:40 mille subsidie voor lokale omroep
Lees ook:Lokale omroep met tv op de kabel
Lees ook:Gemeente krijgt stevige vinger in lokale omroep
Lees ook:Omroep Straal dreigt vergunning te verliezen
Lees ook:Alleen GroenLinks tegen wegwerken schuld STRAAL

Eén reactie op “Gemeente bezorgd over functioneren lokale omroep

  1. Erik

    Dus daar is het gewoon een zooitje.
    Ik had ook niet anders verwacht.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.