Voor buurtfeest geen vergunning meer nodig

Het aantal evenementen in de gemeente wordt aan een maximum gebonden in het Stadshart en de diverse wijkwinkelcentra. Dat staat in de nota evenementenbeleid, die tot 31 oktober voor inspraak ter inzage ligt op het raadhuis. ligt op het raadhuis. Op basis van de nota worden in het vervolg aanvragen voor evenementen getoetst. Tot nu toe was er alleen beleid voor het Stadshart, nu ook voor de rest van de gemeente. B en W vinden na evaluatie van de evenementen in 2004 dat regulering nodig is. Vandaar de maximering, ter wille van leefbaar- en veiligheid. Tegelijk wil het college het aantal regels en voorschriften verminderen.Voor straat- en buurtfeesten hoeft geen vergunning meer te worden gevraagd. Inwoners hoeven de gemeente alleen nog maar te laten weten dat die op til zijn.

Lees ook:Gemeente ziet draagvlak voor omstreden evenementenbeleid
Lees ook:Gemeente wil meer evenementen in de stad
Lees ook:‘Geen harde muziek na afloop evenementen’
Lees ook:Nieuw gevecht B&W tegen veelheid regels
Lees ook:Buurtfeest? De gemeente betaalt (mee)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.