Amstelveens Weekblad failliet

Weekmedia, uitgeefster van onder meer het Amstelveens Weekblad en het Amsterdams Stadsblad, heeft haar faillissement aangevraagd. Zij heeft torenhoge schulden, onder meer bij de drukkerij van PCM. Curator Sjoerd Postma probeert een doorstart te realiseren. Minstens een vijfde van de werknemers verliest zijn baan. Vooral het aantal redacteuren slinkt, van 16 naar 5. Dat was al eerder bij een recente reorganisatie sterk verkleind. Over juli zijn geen salarissen, premies en loonbelasting betaald, De bladen verschijnen deze week wel gewoon. De doorstart, met veel minder nieuwspagina’s, wordt gefinancierd door de directeuren Prins en Frans Makau, die Weekmedia vorige week overnamen van Eric de Vlieger. Weekmedia is onderdeel van de Argo Groep, eerder van PCM, later van Het Parool, die het bedrijf kort na de verzelfstandiging van die krant verkocht aan de Imca Groep van De Vlieger.

Lees ook:Hoofdredacteur Amstelveens Weekblad treedt af
Lees ook:Beide lokale weekbladen nu van Telegraaf
Lees ook:Raad schort besluit Amsteleiland op
Lees ook:Ouder-Amstel krijgt eigen krant
Lees ook:AV Nieuwsblad naar BDU

19 reacties op “Amstelveens Weekblad failliet

 1. Burgman

  Wij hebben al 3 weken geen Amstelveens Weekblad ontvangen. Wij zijn zeer gesteld op het lokale nieuws en zouden het zeer betreuren als we het niet meer zouden kunnen lezen.
  met vriendelijke groeten,
  familie Burgman
  Scherpenhof 9
  1188 JW Amstelveen

    /   Beantwoorden  / 
 2. yarro merkus

  Ik was bezorger van het amstelveens weekblad en wil weten of het bezorgen nog doorgaat en of jullie anders ander werk voor me kunnen regelen.
  Waarom is dit niet doorgegeven dat ik afgelopen weken niet moest bezorgen? Krijg ik nog wel uitbetaald?
  groeten Yarro

    /   Beantwoorden  / 
 3. tim

  ik was ook bezorger heb gen slaris mer gekregen en ben mn wijk kwijt..heb gehoord dat de drukwerkverspreiders nu in aalsmeer zitten…

    /   Beantwoorden  / 
 4. joeri

  ik heb ook al 3 weken geen salaris gekregen terwijl ik wel heb gelopen.
  Ik vraag me ook af of ik het geld wel terugkrijg als ik mijn krantetas weer terugbreng, dat is 12 euro dus dat wil ik wel terug.
  En ik vraag me ook af of ik mijn wijkje hou omdat het mijn eigen buurt is, dus lekker dichtbij.

  groetjes

  Joeri

    /   Beantwoorden  / 
 5. j de vries

  door onbekende oorzaak bezorgt de drukwerkverspreiders geen kranten meer.
  Ik krijg nog 3 x salaris en de borg van de krantentassen.
  het nieuwe adres van de drukwerkverspreiders is:
  de drukwerkverspreiders bv
  de steiger 190 1351 AV ALMERE
  tel 036-5229977
  kom op voor je rechten.

    /   Beantwoorden  / 
 6. jan demming

  Afgelopen woensdag het ik – en met mij het hele wijkgedeelte – opnieuw het Amstelveens Weekblad niet ontvangen. Opbellen doe ik niet meer, want dat is zonde van de tijd en de telefoonkosten. Er gebeurt toch niets! Ik snap trouwens niet dat de adverteerders deze slechte bezorging pikken, want ze zullen hun advertentie tis in dat blad kwijt kunnen. Opbellen doe ik niet meer, want dat heeft geen enkele zin.

    /   Beantwoorden  / 
 7. jan demming

  rectificatie op mijn vorige mail

  Afgelopen woensdag heb ik – en met mij het hele wijkgedeelte – opnieuw het Amstelveens Weekblad niet ontvangen. Opbellen doe ik niet meer, want dat is zonde van mijn tijd en de telefoonkosten. Er gebeurt toch niets. Ik snap trouwens niet dat de adverteerders deze slechte bezorging blijven pikken, tenzij ze hun advertentie gratis in dat blad kwijt kunnen.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Nico van Boxtel

  Het was te begrijpen dat de afgelopen weken zo niet maanden TV zender Straal de tijd nodig had om uitzendingen ‘op te zetten’.
  Echter thans lijkt mij toch wel de tijd aangebroken dat Straal gaat ‘stralen’ door dagelijks kwalitatieve nieuwsuitzendingen, documentaires en interviews over het wel en wee in Amstelveen van zowel burgers, bedrijven, winkeliers, sociaal maatschappelijke organisaties en de gemeente Amstelveen. Wat vindt U?

    /   Beantwoorden  / 
 9. Johan Th. Bos

  Straal lijkt mij nog amateuristischer dan Amstelveen Lokaal. Geen echte verbetering dus. De meest in het oog springende kwaliteit lijkt mij de grote bek van die zender. Dat het Commissariaat van de Media daar intrapte zegt meer over dat instituut dan over Straal.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Danique Verboom

  Drukwerkverspreiders is plotseling van de aardbodem verdwenen. Ik krijg nog 4 x salaris en de borg van de krantentassen.

    /   Beantwoorden  / 
 11. sheke

  ze hebben wel een enige vallend poppetje op hun website (dat meldt dat er “werk in uitvoering” is). http://www.ddwv.nl/index2.htm
  Slechte zaak als bedrijven met de Noorderzon vertrekken zonder zich te bekommeren om het salaris van hun medewerkers.

    /   Beantwoorden  / 
 12. wijkcentrum Alleman in Amstelveen

  Geachte redactie,

  Sinds een aantal weken wordt copij aangeleverd door het team van wijkcentrum Alleman niet wordt geplaats in de krant. Dat van onze collega wijkcentra daarentegen wel. Bij navraag bij hen blijkt dat wij allemaal hetzelfde email adres gebruiken en 1 week voor het uitkomen van de krant aanleveren.
  Wij hebben gebeld en als antwoord gekregen dat u, sinds de reorganisatie geen lokale berichten meer plaatst, hetgeen dus niet klopt…
  Wij blijven sindsdien toch wekelijks berichten aanleveren, maar worden consequent niet geplaats…
  Misschien kunt u ons duidelijk maken wat wij fout doen, of wat er aan de hand is? Wij zouden dat ZEER waarderen, want uw berichtgeving betekent voor ons klanten!
  Bij voorbaat onze dank!
  Groeten van het team van Alleman.

    /   Beantwoorden  / 
 13. Sally Mens

  De Drukwerkverspreiders zitten nu in Almere, tel.: 036-5229988. Ik ben op zoek naar andere bezorgers van hen en andere verspreidorganisaties over de chaos rondom de eindejaarsfooien. Over de bedreigingen, het jatten en namaken van de kaartjes, het door anderen ingezamelde geld, de onveiligheid, de niet aangekondigde bezorging van de kaartjes, de botte reacties van de bewoners.

  Ik bezorg in Utrecht op Kanaleneiland Ons Utrecht en ben donderdag 29 december te zien op RTV Utrecht.

    /   Beantwoorden  / 
 14. Sally Mens

  Beste Amstelveners e.a.,

  Het adres van De Drukwerkverspreiders vind je gewoon op http://www.dedrukwerkverspreider.nl. Wat zoeken op Internet leverde op dat het bedrijf in augustus failliet ging omdat Weekmedia (dat jullie Amstelveens krantje uitbracht) failliet ging. De Drukwerkverspreiders hebben daarop een doorstart gemaakt in Almere. Ondanks de chaos met de eindejaarsfooi (ze hebben gewoon niet eerst overlegd met de bezorgers en de politie – dus kreeg ik geen legitimatie mee) en het wurgcontract zijn ze voor de bezorgers een fijn bedrijf om voor te werken: ze bezorgen nl. zelf ook! Maar ze hebben geen depots dus je moet thuis de kranten opvangen die ook nog ‘ns niet op dezelfde tijd afgeleverd worden – waardoor je, als ze niet veilig zijn voor graaiende handen, huisarrest hebt. Zo ook afgelopen woensdag, waardoor ik vrijdag een uurtje sneeuwstorm meegemaakt heb.

  Jullie in Amstelveen een goed jaar toegewenst met jullie nieuwe burgervader Jan van Zanen. Wij tweëen kennen elkaar heel goed, daarom kan ik zeggen: jullie boffen!

  Over de perikelen rondom de eindejaarsfooi: leest http://raadslid.web-log.nl/. Als het aan mij en Jacky Smit ligt is het in december dit jaar over met de chaos – mits u lezers eindelijk eens aan die fooi-inzamelaars om een legitimatie, looplijst of vergunning durft te vragen.

  Wie weet waarvoor het geld gebruikt is dat o.a. mij afgepakt is (er kwam een drital aan onze voordeur die doodleuk zeiden in mijn flat mijn werk te doen – helaas renden ze harder dan ik kan) maar het lijkt mij dat de loverboys en dealers hun imago ermee aan het betalen zijn. Of Al Qaeda, wie weet.

    /   Beantwoorden  / 
 15. nicoline versteeg

  hallo sally mens,

  ik ben nicolien moeder van 2 dochters die ook in utrecht het krantje ons utrecht en de ingesealde folders verspreiden in de wijk watervogelbuurt.

  ook bij ons waren er een groep marokkaanse jongens die namens stadsblad, ons utrecht en de folders met registratie karten liepen uit andere wijken . omdat je zelf dit jaar de reg. kaart moest invullen was het een aanfluiting. niemand gaat eerst bellen naar een kantoor na kantooruren om een nummer te verifieeren.dus mensen gaven om de deur weer dicht te kunnen doen.
  de mesne die mijn dochters kenden hebben hen toen gewaarschuwd en met de honden heb ik toen die klotelui uit de straat gejaagd. ik kende er 1 van en ben toen naar het huis van zijn vader en moeder gegaan en heb bij die vader een klacht ingediend over zijn zoon.
  vreemd genoeg waren ze de volgende dag verhuisd!!!
  dit is al het 3e jaar dat het gebeurd. en altijd zaijn het de allochtonen.
  volgend jaar ga ik eerst 1000briefjes maken op mijn werk met de foto van mijn dochters erop van mijn kids die bezorgen en dat gaan we nieten aan de laatste lichting folders voordat de kaartjes komen.
  dan hoop ik dat ze eens een jaar wat meer op kunnen halen.
  op dit moment ligt er hier een briefje in de bus waarop om bezorgers voor ons utrecht gevraagd wordt in onze wijk. maar het e-mailadres dat erop vermeldt staat deugd niet het nummer is wel het nummer in almere.
  weet jij of het zin heeft voor mijn dochters dat ze dit beetje werk erbij nemen EN UITBETAALD GAAN WORDEN of raad je ons af om op dit moment te gaan bezorgen???
  graag zo speodig mogelijk antwoord,
  groet nicoline versteeg utrecht

    /   Beantwoorden  / 
 16. Sally Mens

  Beste Nicolien,

  Ik heb net je dochter van 13 al even aan de telefoon gehad. Raar dat Utrechters elkaar vinden via Amstelveen. Zou Jan van Zanen dan toch … ?

  Het e-mailadres van de Drukwerkverspreiders is gewoon [email protected]. Ze reageren nogal laat; je kunt beter bellen.

  Ik zou gewoon wel gaan bezorgen. De betaling is niet best maar daar wordt aan gewerkt. Ik heb wel nodig dat meer mensen zich bij mij melden want alleen samen sta je sterk. Ik ben al in contact met de politie, gemeente(n), vakbond, media (RTV Utrecht) om alles beter en veiliger te regelen. Jouw oplossing van zo’n blaadje is een goed idee. Ook daarover ben ik bezig want waarom zou je dat zelf moeten betalen? Bovendien kan zo’n blaadje op zich ook nog meer vermelden.

  Ik heb nog andere bezorgbanen. Voor de ene (Selekt Mail) moet je 16 zijn, voor de andere weet ik het niet, zal het vragen.

  De leider van de fooiophalers hier heeft vorig jaar mei ook Marokkaanse scooterjochies op mij afgestuurd om mijn mobiel te jatten terwijl ik fietste. Ik had ze door en dan lukt het ze (bij mij dan) niet meer.

  Hoe ik dat weet? Afgelopen maandag was ik heel dicht in de buurt van het einde van een achtervolging van 2 straatrovers op één gestolen motorscooter door 2 motoragenten hier op Kanaleneiland, die eindigde in een aanrijding. Daarop vluchtte de bestuurder; de bijrijder werd gevat. Ik ben op de fiets de bestuurder achterna gegaan en heb hem bewaakt totdat de sterke armen der wet hem volgens de regels arresteerden. Thuis vertelde ik het verhaal en toen zei mijn vriendin het volgende.

  Vorig jaar in de week voor kerst waren wij gewaarschuwd dat jochies in de flats hier mijn fooi aan het inzamelen waren. Maar bij ons waren ze nog niet geweest! Ring ging de bel en mijn vriendin sliste me toe, kijkend door het deurglaasje, daar heb je weer van die zogenaamde bezorgers. Helaas was ik toen nog niet aangekleed (een beetje ziek toen). Ze opende de deur: “Hallo, ik ben de bezorger van Ons Utrecht bij u in de flat.” “Dat ben jij niet”, antwoordde mijn vriendin, “die bezorger woont hier, bij mij.” Waarop de gozer, Marokkaan, zei dat dat niet waar was, dat hij kon bewijzen dat het niet zo was. (Je moet het lef en de domheid maar hebben …)

  Mijn vriendin zette een stap naar buiten en daarop vluchtte de jongen samen met zijn 4 maatjes snel weg, achterna gezeten door mijn vriendin. Na me snel aangekleed te hebben zocht ik verder mee, maar we vonden ze niet. Mijn vriendin omschreef de daders aan mij, en maandagmiddag ging mij een licht op.

  De jongen die dankzij mij opgepakt was droeg nl. dezelfde opvallende kleding als de leider van dat groepje en de GSM-rovertjes.

  Groter nieuws is nog dat dat teringjoch zoveel mogelijk moeite ervoor deed er als een Marokkaan uit te zien want ‘dan herkenden ze hem tenminste niet’.

  Niemand hier in de buurt heeft aangifte gedaan destijds van die fooi-nepperij. Mijn vriendin gaat dat binnenkort toch doen. Een vrouw uit Transwijk heeft de jongen ook aan mij beschreven en hopelijk doet die ook aangifte. Mogelijk kan ik me dan civiel voegen als benadeelde.

  Ons Utrecht wordt dinsdag rond 11 à 12 uur bij jullie thuis afgeleverd. Woensdag middernacht moet ‘ie bezorgd zijn. De verdiensten? 0,80 Euro per adres per jaar. Bruto. Dus 500 ex. levert je 400 Euro op jaarbasis op. Bruto. ‘t Is niet veel, maar iets.

  Af en toe heb je er folders bij en ik vind dat kleres. Die mogen nl. niet in een ja/nee-brievenbus. Dus moet je twee keer naar de brievenbus lopen, want in elkaar vouwen van folder in krantje kan niet.

  Zo liet Leefbaar Utrecht mij (tegen een hongerloontje van 0,50 Euro per ex. per jaar [dit was eenmalig dus deel het bedrag door 52!!!] – mensen: niet op hen stemmen a.u.b.) vorige week dus de takken werken. Leefbaar?

    /   Beantwoorden  / 
  1. nicolien versteeg

   na deze conversatie..NOOIT MEER een ons utr gezien..nu anno juli 2017. Geen idee of t nog bestaat ,maar niet meer in mijn straat.

     /   Beantwoorden  / 
 17. Tim

  Ik zelf loop al tijd in almere.. naja tijd.. nu bijna 2 maanden..

    /   Beantwoorden  / 
 18. F.Goudsbloem

  Groengebied Amstelland keert zich tegen golfproject.

  Afgelopen donderdag 19 april heeft het Algemeen Bestuur van het Groengebied Amstelland tegen de komst van ´Golfodrome´in de Bovenkerkerpolder gestemd! De Stichting Bovenkerkerpolder Natuurlijk is heel blij en dankbaar dat het Algemeen Bestuur zich aansluit bij onze visie omtrent de toekomst van de Bovenkerkerpolder.
  Groengebied Amstelland, een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en de provincie Noord-Holland, is de organisatie die het landelijk gebied tussen Amstelveen en het Amsterdam-Rijnkanaal beheert.Tot deze gebieden behoren naast natuurgebieden ook recreatiegebieden en weilanden. Het Algemeen Bestuur van het schap wordt gevormd door de bestuurders van de deelnemende gemeenten en de provincie Noord-Holland. Het Algemeen Bestuur bepaalt het te voeren beleid op basis van voorstellen vanuit het dagelijks bestuur en de ambtelijke adviescommissie.
  De Stichting Bovenkerkerpolder Natuurlijk blijft streven haar doelstelling te halen door het bevorderen van het behoud en het verbeteren en beschermen van bestaande natuur-, landschappelijke – en cultuurhistorische waarden, flora- en fauna, de kwaliteit van het milieu en een goede ruimtelijke ordening in de Bovenkerkerpolder en aangrenzende gebieden.
  Kijk ook op onze website http://www.bovenkerkerpoldernatuurlijk.nl

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.