Lokale omroep met tv op de kabel

Euronews verdwijnt van de kabel, omdat de lokale omroep Straal met televisie-uitzendingen wil beginnen. De programmaraad, het adviesorgaan voor de zenderindeling, adviseert dat aan Casema. Het basispakket is namelijk helemaal vol. Straal heeft sinds vorig jaar een zendmachtiging voor radio en tv. Casema is verplicht haar als lokale omroep tot de kabel toe te laten. In het basispakket zitten verder: Nederland 1,2 en 3, RTV Noord-Holland, België 1 en Ketnet, AT5, ARD, ZDF, TVE International, BBC 2, TV5, Arte en BBC 1. Als Straal niet uitzendt of daar helemaal mee stopt moet Euronews volgens de raad de eerste reservezender zijn. Onduidelijk is wanneer Straal werkelijk met TV begint.

Lees ook:Programmaraad handhaaft huidig TV-basispakket
Lees ook:Heel Amstelveen moet TV weer opnieuw inregelen
Lees ook:Arte uit analoog TV pakket
Lees ook:Programmaraad:laagste voorkeur voor commerciële zenders
Lees ook:40 mille subsidie voor lokale omroep

17 reacties op “Lokale omroep met tv op de kabel

 1. Jos Jong

  Ik weet niet hoe Straal wordt gefinancieerd, maar ik heb zelden zoiets knulligs gezien. Niet dat ik ze direct langs de AT5 meetlat wil leggen, maar dit is weer het andere uiterste. Het gaat nergens over en het ziet er niet uit. Elk willekeurig vakantiefilmpje heeft meer kwaliteit. Het lijkt meer op een uit de hand gelopen hobby, bij gebrek aan andere hobbies ….

  Ik zou zeggen, snel de stekker er uit en weer Euronews op de kabel.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Mw. Maaswinkel

  Sorry ik vind de reactie van mr. jos jong erg overdreven.alles wordt uit eigen zak betaalt.want de gemeente wilt geen subsidie verlenen.Respect hier voor!het begint steeds meer ergens op te lijken!Doe rustig!en afwachten!

    /   Beantwoorden  / 
 3. b4co

  Mw. Maaswinkel werkt voor straal, dus lekker objectief!

  Weg met die zender!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Erik

  Straal is de slechtste zender die ik ooit heb gezien tot nu toe.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Ed

  Ja het klopt straal ziet er nog niet professioneel uit, maar als b4co en erik het beter weten waarom gaan ze straal dan niet helpen met wat goede adviezen. ook al is het een hobby ik denk dat ze alle hulp wel kunnen gebruiken.
  Negatief commentaar is makkelijk te geven.
  Verder vind ik het wel leuk dat ze wat laten zien hoe de jeugd bezig is met hun sport(diverse sporten) in het weekend, soms wat knullig weergeveven maar goed toch leuk. Ik hoor dan ook dat meerdere kinderen ff naar straal toe gaan of ze zelf te zien zijn.
  ps . ik werk niet of geen enige wijze verbonden met straal tv en heb ook geen kennissen daar werken.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Adriaan

  Het enige voordeel wat straal heeft op dit moment is dat het in zeer korte tijd bekender is geworden dan Amstelveen Lokaal (waar 95% van de Amstelveense bevolking niet eens van het bestaan afwist) die al 18 jaar bestond. En dan niet tevergeten dat deze zender ook altijd subsidie kreeg ( dat was een dure gesponseerde hobby)
  Straal hoe knullig ook proberen in ieder geval iets te laten zien wat er in Amstelveen gebeurt. En geven jongeren de kans om daar aan mee tewerken. Laat al de mensen die hier kritiek op hebben daar eens bij stil staan of zich aanmelden als vrijwilliger. Voor de goede orde ik heb geen binding met straal.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Theo Rietveld

  Ik heb nog nooit een uitzending van Straal gezien, noch heb ik ooit iets van Casema gehoord of de zender nou wel of niet op TV is. Ik zou niet weten waar ik hem (haar) moet zoeken.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Jan-Jaap van Sant

  Lokale TV is in principe altijd leuk! Zo was er op Uilenstede UilenTV. Die hadden eenmaal per week uitzending, met nieuws en een film.

  Het probleem met StraalTV is dat er geen duidelijke progammering is. Bijna altijd als er lanngs zap lijkt het op een muziekzender waarbij ik iemand plaatjes zie draaien…(ik zap meestal zonder geluid, dus geen idee wat ze draaien…)

  Dus: programmering duidelijker maken, en dan lekker gekke dingen doen! Maar geen radio programma! Het is TV!

    /   Beantwoorden  / 
 9. Fabian

  Adriaan schreef:

  Het enige voordeel wat straal heeft op dit moment is dat het in zeer korte tijd bekender is geworden dan Amstelveen Lokaal (waar 95% van de Amstelveense bevolking niet eens van het bestaan afwist) die al 18 jaar bestond.

  Dit komt alleen doordat straal zo ongelooflijk knullig is dat het gewoon grappig is on ernaar te kijken. Ik heb het alleen op mijn televisie geprogrammeerd omdat ik van vrienden hoorde hoe amateuristisch het was. En ook heb ik gehoord dat straal wel gesubsidieerd wordt en zwaar ook.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Adriaan

  Fabian schreef:

  En ook heb ik gehoord dat straal wel gesubsidieerd wordt en zwaar ook.

  Misschien moet je niet alles geloven wat je hoort, want Straal
  heeft tot nu toe ruim 17.000 euro subsidie ontvangen die naar ik venomen heb grotendeels uit huur van hun ruimte bestaat ( pand van de gemeente ). Ja dan moeten ze roeien met de riemen die ze hebben. Maar er zijn wel meer knullige zaken in Amstelveen: zoals een fontein dat een vermogen gekost heeft en beter in de meerkamp geplaatst had kunnen worden als kinder waterspeelplaats of het miljoenen debacle (kantoren stadshart) van de gemeente omdat ze onroerendgoed handelaartje wilde spelen. En daar kan je niet om lachen dus heb je van Straal nog enige plezier.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Prem Rondringsa

  Tijd voorbij?

  Straal blijkt na zovele weken zo vreselijk slecht!!! Dit moet stoppen!

  Prem

    /   Beantwoorden  / 
 12. UilenTV

  UilenTV op Uilenstede bestaat nog steeds. Zij het in een andere vorm dan 10 jaar geleden toen de zender nog illegaal was. UilenTV brengt al ruim 8 jaar wijktelevisie, nieuws en info van en over Uilenstede zonder subsidie van de gemeente. Kortom, tv voor en door bewoners met elke week een speelfilm.

    /   Beantwoorden  / 
 13. Mw. Maaswinkel

  Even rustig!
  Ik zou nooit voor straal willen werken!in het begin vond ik het nog leuk!Vooral de sport die door 2 tieners werd gedaan!Die zijn ern u niet meer want ik zie ze nooit dus straal kijk ik ook amper!Het leuke vond ik dat ze vaak op HvMyra kwamen.En daar hockeyt mijn zoon ook.Het nare vind ik dat er een man is (volgens mij de baas) die er zo onverzorgd uitziet!Sorry maar het is net een zwerver.Kom dan gewoon niet op de buis als je er niet goed uit kan zien!

    /   Beantwoorden  / 
 14. Johan Th. Bos

  Hoe je het ook bekijkt: STRAAL had van tevoren een enorme grote bek. Zou alles wel even beter doen dan de toenmalige lokale zender, waar trouwens ook het oprechte amateurisme vanaf droop. STRAAL deed alsof zij de wijsheid en vakkennis in pacht had. Wist zeker dat het op haar manier beter zou worden. Het is alleen slechter geworden. Kilometers slechter. STRAAL slaagde er blijkbaar in iedereen, ook het Commissariaat voor de Media, om de tuin te leiden. Mijn zoon had vroeger een sticker op zijn schooltas: éen grote bek is meer waard dan drie diploma’s.’ Dat is in het geval van STRAAL beslist niet opgegaan.

    /   Beantwoorden  / 
 15. Ronbo

  UilenTV schreef:
  Kortom, tv voor en door bewoners met elke week een speelfilm.

  Zo zeg, een speelfilm per week !!
  Sinds wanneer is er in Uilenberg of waar het ook vandaan moge komen zoveel te doen dat men elke week een speelfilm ervan kan maken dan ?
  Misschien eerst eens gaan lezen in de mediawet wat lokale omroep inhoud ??

    /   Beantwoorden  / 
 16. David de Jong

  Ronbo Stralend: Uilen TV is GEEN lokale publieke omroep, maar formeel een COMMERCIELE lokale zender. Kortom dan gelden er de regels waar Ronbo Straalend op doelt niet, tenzij commerciele zenders geen films in zijn optiek optiek mogen uitzenden, maar dat lijkt me sterk!

    /   Beantwoorden  / 
 17. Jaap Teugels

  Ik heb vernomen dat straal een reorganisatie ondergaat en m.b.v een opleidings instituut wat uiteindelijk moet lijden tot een kwalitatiefe verbetering.
  Op een andere website van straal wordt verwezen naar de volgende tv programma’s o.a buurt in beeld, sport, de kerk, politeik debat,speelfilms, buurt documentaires, jongeren achter de camera enz. Dus ja welke info is juist?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.