Amstelveen steeds grijzer

De vergrijzing in Amstelveen neemt nog steeds toe. Achttien procent van de bevolking is nu ouder dan 65. Het aandeel van de groep boven de 75 verdubbelde sinds 2002. Vorig jaar steeg het aantal Amstelveners met 107 tot 79.019 per 1 januari 2005. Het aantal huishoudens neemt af, doordat er veel alleenwonenden zijn. Ruim 7.400 inwoners (9 procent) zijn buitenlanders. Japanners vormen de grootste groep onder hen. Na een forse stijging van het aantal werklozen, viel vorig jaar een lichte daling (circa 0,08 procent) waar te nemen, blijkt uit de statistische uitgave Facts & Figures. De gemeente ziet daarin herstel van de werkgelegenheid.

Lees ook:Heel lichte (seizoens)daling WW-uitkeringen
Lees ook:Werkloosheid en inwonerstal blijven stijgen
Lees ook:Inwonertal blijft schommelen rond 80 duizend
Lees ook:Criminaliteit in Amstelveen gestegen
Lees ook:Werkloosheid opnieuw gedaald

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.