Circa 75 mensen op info-avond A9

Ongeveer 75 bezoekers kwamen dinsdag naar een informatiebijeenkomst op het raadhuis over de maatregelen van de gemeente, Rijkswaterstaat, Vervoerregio Amsterdam en Provincie Noord-Holland om het verkeer af te wikkelen tijdens werkzaamheden voor de verbreding van de A9. Dien beginnen in 2019.

Volgens de wethouders Herbert Raat van de A9 (VVD) en Jeroen Brandes van verkeer (PvdA) staat er de komende jaren veel te gebeuren in Amstelveen.  “Samen met onze partners doen we er alles aan om de hinder zo veel mogelijk te beperken”, zeggen ze. Het volgens hen goed dat inwoners zich obver de aanpassingen laten informeren.  ”Zo zijn zij goed voorbereid en komen ze niet voor verrassingen te staan.”

Bezoekers konden binnenlopen om de maatregelen te bekijken en vragen te stellen aan deskundigen van de gemeente, Rijkswaterstaat en de Vervoerregio Amsterdam. Daarnaast werden zij tijdens twee plenaire presentaties meegenomen in de plannen. Vragen gingen met name over praktische gevolgen voor de dagelijkse route van huis naar werk en de verkeerssituatie in de buurt.

Afsluitingen 

De oprit  bij de Keizer Karelweg van de A9, richting Holendrecht, wordt vier jaar lang afgesloten en de afrit vanuit Holenrecht ongeveer twee jaar. Verkeer dat nu gebruik maakt van deze op- en afritten moet dan over de op- en afritten bij afslag Amstelveen-Oost rijden, via de Burgemeester Boersweg. De op- en afritten van en naar Schiphol blijven gedurende de gehele periode gewoon open.

Voor de doorstroming op lokale wegen en kruisingen rondom de A9 is een maatregelenpakket opgesteld om de capaciteit van die wegen te vergoten. Op acht kruisingen worden de verkeerslichten aangepast. Zij krijgen een zogenaamd intelligent transportsysteem (ITS). Zo worden de regelingen beter afgestemd op het actuele verkeersaanbod en krijgen weggebruikers informatie over de te kiezen route. De gemeente installeert het systeem al dit jaar, zodat er ervaring mee kan worden opgedaan. Daarnaast worden verschillende busstroken opengesteld voor al het verkeer en krijgt een aantal kruispunten extra opstelstroken.

Voor geïnteresseerden die de inloopavond hebben gemist, is ook informatie over de maatregelen te vinden op www.amstelveen.nl/a9. Het streven is de plannen uit te voeren in 2017-2018, voordat de ombouw van de Amstelveenlijn en de vernieuwing van de Amstelbrug bij Ouderkerk a/d Amstel van start gaan.

 

 

Lees ook:Raat: ‘Overlast tijdens aanleg bredere A9′
Lees ook:Talloze maatregelen om AV bereikbaar te houden
Lees ook:Gemeente verbeterde verkeer, maar veel ellende komt nog
Lees ook:Meer ‘schoolzones’ voor betere verkeersveiligheid
Lees ook:Campagne voor verkeer schoolkinderen

Eén reactie op “Circa 75 mensen op info-avond A9

  1. Robert van Waning

    Busstroken worden opengesteld voor al het verkeer. Bussen staan straks dus ook vast in de onvermijdelijke opstoppingen. Ov-passagiers moeten lijden onder de maatregelen tbv steeds meer autoverkeer.

    Verbreding vd A9 en andere autowegen past niet in een overheidsbeleid dat juist gericht zou moeten zijn op duurzaamheid, zoals minder energieverbruik, schonere lucht minder opwarming vh klimaat.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.