VVD: geen terugkeer naar A9-tunnel

Walter Vervenne

Wat de VVD – maar vermoedelijk de complete coalitie – betreft, zit een terugkeer naar de tunnelplannen voor de verbrede A9 er niet in. Raadslid Walter Vervenne, die overigens een informatiemeeting van vóór een tunnel pleitende Meanderbewoners bijwoonde, zegt namens de VVD-fractie trots te zijn op de bespaarde € 60 miljoen door afblazen van het project.

Hij zegt dat zijn partij zich bewust is van de ‘moeilijke weg die onze stad is gegaan om van het tunnelproject af te komen’, maar dat de gemeenteraad – in zijn ogen gelukkig – daarmee akkoord ging. De tunnel zou, zoals bekend, Amstelveen € 100 miljoen hebben gekost. NU er op twee plaatsen een (volgens gemeente en Rijkswaterstaat groene) ‘overkapping’ en geluidschermen komen, resteert een bijdrage van € 40. Bij de € 100 miljoen zouden volgens Vervenne nog vele tientallen miljoenen komen voor de verbindingsinfrastructuur. “Amstelveen geeft die 60 miljoen euro liever uit aan heel belangrijke andere zaken zoals nieuwbouw voor basisscholen, een nieuw Amstelveen College en in de bespreking zijnde nieuwbouw voor het HWC-college”, zegt hij. Hij voegt er aan toe te hopen op een forse opkomst tijdens de vier geplande informatiebijeenkomsten, waar overigens van enige participatie door burgers geen sprake is: Zij krijgen alleen voorgeschoteld wat de overheid gaat doen.

Het VVD-raadslid verwijst naar de in zijn ogen royale communicatie van de gemeente over het project, via onder meer een binnenblad in de lokale krant Dichtbij en internet. “Ook is aan alle bewoners een brief van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu verstuurd waarin verduidelijkt wordt wat er gaat gebeuren”, zegt Vernenne. In de brief wordt men ook uitgenodigd naar de informatiebijeenkomsten te komen.

Het gehele dossier over het gewijzigde Ontwerptracébesluit ligt zes weken ter inzage, zodat men bezwaar kan maken (door de overheid eufemistisch ‘zienswijze’ genoemd).

 

 

 

 

 

Lees ook:Vervenne (VVD): PvdA niet realistisch over A9-tunnel
Lees ook:Vervenne (VVD): Geen vuiltje aan de lucht met verdiepte A9
Lees ook:Koninklijk lintje voor scheidend raadslid Vervenne
Lees ook:Pols: bestaande uitgangspunten leidraad voor ontwikkeling Amsteleiland
Lees ook:VVD wil duidelijkheid over ontsluiting golfbaan

59 reacties op “VVD: geen terugkeer naar A9-tunnel

 1. Robert van Waning

  ‘Royale communicatie’ zonder burgers de mogelijkheid tot kritiek, tegenspraak en bezwaar te gunnen. Dat is democratie zoals de neoliberalen van de VVD het graag zien: “Wij maken onderling wel uit wat goed is voor Amstelveen (lees: voor het autoverkeer).”

  Op deze manier blijft Amstelveen tot in de verre toekomst opgezadeld met een open verkeersriool in een onbegaanbaar niemandsland in het midden van onze woonplaats. Op de ‘overkapping’ komen drukke verkeerspleinen met stoplichten.

  Het Riool van Raat wordt een monument voor kortzichtig beleid, een Amstelveense variant van het Utrechtse Hoog-Catharijne. Daar komen nu eindelijk weer de groene singels terug nadat die tientallen jaren geleden waren gedempt en geasfalteerd tbv autoverkeer.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Matthijs

  Formeel hebt u zes weken de tijd om bezwaar te maken tegen de plannen, dacht ik. Als daarvan een lawine komt, wordt het toch een beetje lastig voor de overheid. Maar in democratie geldt nu eenmaal niet de mening van de minderheid….

    /   Beantwoorden  / 
 3. Robert van Waning

  De gemeente liet in Dichtbij weten dat vwb de A9 alles vastligt. Burgers mogen wat sputteren, maar kunnen geen bezwaar meer maken.

  Democratie op z’n Amstelveens..

    /   Beantwoorden  / 
 4. Jo

  Begijp het niet.
  Amsterdam zuid oost wel een tunnel en bij Roermond ook??????

    /   Beantwoorden  / 
 5. Walter B. Vervenne

  Geachte heer van Waning, beste Robert,
  Ja opnieuw en op de inmiddels bekende wijze reageert U op mijn bericht over de geplande verbreding van de A9.
  Uw reactie mag natuurlijk steeds gehoord en gelezen worden. En daarom nog kort mijn commentaar:
  De weg van de tunnel naar de verdiepte uitvoering was moeilijk maar is steeds met de steun van de hele Raad (alleen de SP is steeds principieel tegen)tot stand gebracht. Dus VVD, D66, PvdA, CDA, GroenLinks, BBA, OCA en CU allemaal voor.
  Uw verhaal dat alles al beklonken is,is natuurlijk ook niet waar. Het staat U vrij om naar de Rechter te gaan. In dit geval direct naar de Raad van Stat. Met uitsprak binnen zes maanden. Mijn oproep in het persbericht is dan ook: Amstelveners kom allemaal naar de Schouwburg voor de presentatie en laat U overtuigen of niet en dan naar de Rechter. Met liberale groet, Walter B. Vervenne. ps: ik ben geen neo-liberaal !

    /   Beantwoorden  / 
  1. Anarchistje

   Heer Vervenne, iets aan uw spelling doen zou geen overbodige luxe zijn. Iets aan uw beleid doen ook niet. 40 miljoen op te hoesten door uw inwoners is niet niks. Daar komen dan nog die drol à 375000€ en dat waanzinnige badje à 750000€ bij. Waar bent u mee bezig? Mag ik van u weten wat de toegevoegde waarde is van uw beleid voor de gemiddelde of onderbedeelde burger van uw gemeente is? Welke stappen zet u in de sociale woningbouw, welke stappen zet u tbv uw burgers die het niet zo breed hebben? Wat doet u bijvoorbeeld met het achterstallig onderhoud door Eigen Haard en welke stappen zet u om mensen alhier te verbinden ipv te scheiden?

     /   Beantwoorden  / 
 6. Ceaucescue

  Beste hr. Vervenne, waarom reageert u nog op een persoon als RvW. Hij doet dit enkel maar omdat zijn appartement vlakbij dat “open riool” ligt. Om dat tegen te gaan wil hij elke Amstelvener 1000 euro laten betalen om de rotzooi verder van ZIJN huis te krijgen en dichterbij dat van een ander. Het is puur egoïsme wat deze man drijft.

    /   Beantwoorden  / 
  1. PeterPC

   @Ceaucescue, zou je denken? Zo zit rvw niet in elkaar hoor. Ik heb nog niet eerder een persoon meegemaakt die zich zo bezig hield met zijn medemens.

   Heiligverklaren lijkt mij een optie voor deze zeer integere persoon, die geen enkel eigenbelang heeft bij deze halve tunnel.

   Hij had ook gewoon in zijn flatje in Buitenveldert kunnen blijven wonen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Ceaucescue

    Ik denk eerder dat de hr. RvW uit Buitenveldert is vertrokken , vanwege de instroom van een bepaalde bevolkingsgroep.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Robert van Waning

     Wat suggereer jij? Wees eens eerlijk, schrijf onder je eigen naam en zeg gewoon wat je bedoelt.

     @JB, anonieme beschuldigingen zouden verboden moeten zijn, want oneerlijk en laf.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Ceaucescue

      Wel laf, maar niet belachelijk.

        /  
   2. Robert van Waning

    PC, jouw research naar mijn achtergrond schiet weer tekort. Ik heb nooit in Buitenveldert gewoond. Voor het Stadsplein woonden wij in de Troelstralaan, iets verder van de A9, maar het geraas van de A9 klonk daar veel luider dan hier. Raamkozijnen en terrasmeubels werden daar zwart van de luchtvervuiling, dus ook onze longen. Idem dito in het Stadshart. Daarvoor woonden wij aan het Rembrandtpark in Amsterdam-West op zo’n 500 mtr van de Ringweg A10.

      /   Beantwoorden  / 
 7. Robert van Waning

  @Vervenne, ik had geschreven dat Amstelveen tot in de verre toekomst opgezadeld wordt met een open verkeersriool in een onbegaanbaar niemandsland in het midden van onze woonplaats. En dat er op de ‘overkapping’ drukke verkeerspleinen met stoplichten komen. Geeft u daar eens antwoord op, alstublieft.

  Het feit dat ik niet naar de RvS zal stappen, ontneemt mij niet het recht om – waar en wanneer mogelijk – mijn mening over deze politieke en bestuurlijke misser te geven.

  De SP heeft gelijk en zal dat houden.

    /   Beantwoorden  / 
  1. PeterPC

   Maar waarom niet niet naar de RvS stappen? Wederom een deconfiture tegemoet zien zoals je exercitie bij de ombudsman?

     /   Beantwoorden  / 
  2. CeeBee

   35 van de 37 raadsleden hebben vóór ‘het open riool’ gestemd RvW. Vervelend voor jou, maar wel de realiteit.

   En inderdaad, het feit dat je niet naar de RvS stapt ontneemt je niet het recht om te klagen. Maar gebruik maken van de middelen om je beklag te doen -anders dan hier en talloze malen herhaald- doe je ook niet.

   Het is wat Ceaucescue zegt. Je ware motief is de waarde van je appartement, wat je je overigens ook een keer hebt laten ontvallen op Dichtbij. Dus niks milieu, niks democratie en niks neo-liberalisme. Puur eigen belang. Het was een slip of tongue destijds, maar ik heb het wel onthouden. Ter opfrissing van het geheugen zullen we maar zeggen. Waarvan akte.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Robert van Waning

    CB, gaarne context en bronvermelding ter onderbouwing van jouw beschuldiging, zodat ik mij daartegen kan verweren. Ik zou trouwens wel gek zijn als waardeverlies mij koud liet.

    Als omwonende heb ik bezwaar tegen het behoud van herrie en luchtvervuiling en betreur ik de gemiste kans van terreinwinst ipv -verlies in het midden van onze woonplaats.

      /   Beantwoorden  / 
    1. CeeBee

     Zoals ik al zei, ik heb het onthouden. Meer bewijs leveren gaat helaas niet lukken, want Dichtbij heeft alle reacties verwijderd. Gelukkig hoeft dat ook niet meer, want je geeft het nu zelf toe.

     En dat je bezwaar blijft houden is iedereen inmiddels wel duidelijk, maar mijn punten zijn aangekomen begrijp ik.

     Oh en nog even dit. Bespaar me je verzoeken om bewijzen als je ze zelf desgevraagd ook niet aanlevert.

       /   Beantwoorden  / 
    2. Robert van Waning

     Waardeverlies van ons huis is niet het enige en ware motief van mijn bezwaren tegen het open verkeersriool van de A9. Dat heb ik ook nooit geschreven. Wel eerlijk blijven. Probeer het althans.

     Die tunnel is een gemiste kans waarvan Amstelveen nog lang spijt zal hebben.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Ceaucescue

      RvW is een huis kopen in Groningen niet wat voor u? Het schijnt dat je daar voor een heel zacht prijsje iets op de kop kunt tikken? Volop frisse lucht en bovenal kunt u daar uw favoriete hobby van bestuurders lastig vallen ten volle uit oefenen. Tegen windmolens vechten en bodemverzakkingen en zo. Grijp uw kans.

        /  
     2. PeterPC

      Eerlijk blijven zeggen tegen CeeBee? Die heb ik nog nooit op onwaarheden kunnen betrappen. Terwijl jouw reacties nog nooit een kritische toets hebben kunnen ondergaan.

      Dus maar weer even opnieuw, neem ons niet in de maling.

        /  
 8. Robert van Waning

  De ombudsman kon het niet-handhaven van het scooterverbod niet afkeuren, omdat de gemeenteraad het goed vond. Zoals de meeste raadsleden alles slikken wat de VVD hun door de strot duwt. Dat gebeurde ook met het A9-riool.

  De ombudsman heeft wethouder Raat (VVD) wel berispt vanwege de onbehoorlijke manier waarop hij mij publiekelijk had afgestraft vanwege mijn beleefde verzoek om de Stadspleinregels alstublieft te handhaven.

  Dank voor deze gelegenheid om dit in herinnering te brengen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Hadjememaar

   Ach Calimero, accepteer het nu eens dat je op alle fronten hebt verloren, dan zet je je ook niet zo belachelijk voor aap.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Achmed

   Jij krijge nu aleeen mar kouwe pizza! Vel te ver lope!

     /   Beantwoorden  / 
   1. Lie Hap Hap

    Lekkel chinees eten, nu ook niet meel te vleten. Kan daal niet meel blommen of skootelen.

      /   Beantwoorden  / 
 9. Jo

  BIJ DE BUREN KAN HET WEL!

  Gaasperdammertunnel A9 3km :) )

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jo

   Wie financiert de Gaasperdammertunnel?

     /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

   IXAS Zuid-Oost B.V., een special purpose company (SPC) van Ballast Nedam, Fluor, Heijmans Capital (een joint venture van Heijmans en 3i Infrastructure) en 3i Infrastructure, heeft Financial Close bereikt voor het publiek-private samenwerking (pps) project A9 Gaasperdammerweg. Het project omvat zowel het ontwerp, de realisatie, het beheer en onderhoud als de financiering van de bestaande en nieuwe infrastructuur op de A9 tussen Diemen en Holendrecht.

   Met deze mijlpaal is de benodigde financiering voor het project zeker gesteld. De financiering bestaat uit een deel vreemd vermogen en een deel eigen vermogen. Het vreemd vermogen, van € 140 miljoen euro kortlopende lening en de helft van circa € 410 miljoen langlopende lening, is beschikbaar gesteld door BNG Bank, DZ BANK, ING, KBC, SMBC en Société Générale. De Europese Investeringsbank heeft de andere helft van de langlopende lening beschikbaar gesteld. Het eigen vermogen wordt ingebracht door de vier aandeelhouders van IXAS Zuid-Oost, elk met een gelijk aandeel.
   Bron: http://heijmans.nl/nl/nieuws/heijmans-en-partners-bereiken-financial-close-a9-gaasperdammerweg/

     /   Beantwoorden  / 
 10. Robert van Waning

  Amsterdam houdt wél rekening met het welzijn van zijn inwoners. Daarom komt er bij Gaasperdam wél een lange tunnel, is de max snelheid op de Ringweg A10 80 km/u, komen er maatregelen tegen luchtvervuilend autoverkeer in het centrum en worden scooters van de fietspaden geweerd. Daar zou Amstelveen een voorbeeld aan kunnen nemen, maar dat zal niet gebeuren onder het bewind van anti-milieupartij VVD.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Matthijs

  U lijdt alleen maar in Amstelveen en klaagt blijkbaar zonder ophouden. Wordt het geen tijd dat u die vreselijke stad ontvlucht?

    /   Beantwoorden  / 
  1. PeterPC

   Matthijs, rvw lijdt aan heel veel dingen. Zoals .., ach ik ga dat allemaal niet opnoemen. Misschien kan hij dat zelf doen.

     /   Beantwoorden  / 
 12. Robert van Waning

  Een VVD-stad zonder tegenspraak en oppositie, dat is wat jullie het liefst willen: Democratie op z’n Amstelveens.

  Een 8-baans verkeersgoot in een open betonnen lawaaibak dwars door een dichtbevolkte woonplaats is niet meer van deze tijd. Kijk maar elders in ons land en in de wereld.

  PeterPC, Hadjememaar, CeeBee, Matthijs, Theo, Frank en PC-kloon Ceaucescue (die dictator heette trouwens Ceaucescu), jullie zitten alleen maar op mij persoonlijk te schelden en daarbij herhalen jullie elkaar en jezelf voortdurend. Het is een beetje tragische vertoning. Hebben jullie niets beters te doen? Zoals bij voorbeeld het bedenken van steekhoudende argumenten?

  Gek genoeg accepteert Johan Bos van jullie wel dat jullie voortdurend off-topic reageren.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Ceaucescue

   Dat komt als het om jou gaat, we altijd on-topic reageren!

     /   Beantwoorden  / 
  2. Johan Bos

   Nou, u hebt ook geen last van niet accepteren van uw (eentonige) kritiek op de lokale democratie, Raat, inferieure journalistiek, open riool, totaal gebrek aan handhaving en alles wat er meer fout is in deze stad.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Ceaucescue

    Johan, dat komt omdat RvW negatieve aandacht ook best wel lekker vindt. Toch een wat masochistisch trekje.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Robert van Waning

   Uw artikel ging over de A9, de VVD en dus ook over wethouder Raat (VVD). Hij heeft Amstelveen immers voor de komende tientallen jaren opgezadeld met dat 8-baans open verkeersriool? Daar reageerde ik inhoudelijk op, zonder persoonlijk te worden.

   Waarom zou u reacties op uw artikel, de gebrekkige lokale democratie en de VVD-vriendelijke lokale journalistiek niet accepteren? Uw weblog en de reacties dienen immers om alles wat er fout is in deze stad aan de kaak te stellen, maar niet om persoonlijke hetzes te voeren, lijkt me, al lijkt het daar wel op.

     /   Beantwoorden  / 
   1. PeterPC

    Het ging over Vervenne, en jij haalt Raat er wederom bij. Jij hebt nog nooit iets in je ongelukkige leven gepresteerd. Raat dus wel, laat hem maarlekker shinen.

    Probeer maar eerst die adelborst cursus af te maken.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Robert van Waning

     Met ‘iets nieuws bedenken’ bedoelt u dat ik kritiekloos moet instemmen met wat de meerderheid van de gemeenteraad zich door de VVD (Raat) laat aanpraten, zoals een open verkeersriool dwars door de stad, opheffing van tramhaltes in centrum en dichtbevolkte wijken, geen handhaving van goede regels en een zinloze opdeling van de thuiszorg.

       /   Beantwoorden  / 
    2. Robert van Waning

     PC, die adelborstcursus (op HBO-niveau) was een leerzame diensttijd van twee jaar, na het afronden van mijn opleiding gymnasium bèta. Daarna heb ik een universitaire studie voltooid. Welke opleiding heeft jouw grote voorbeeld Herbert Raat afgemaakt? En jij?

     Ga vooral door met je research naar mijn achtergrond. JB vindt dat relevant bij ieder onderwerp en hij vindt jou nooit eentonig.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Johan Bos

      U laat mij er niet buiten. Misschien reageer ik op u omdat u telkens zoveel woorden nodig hebt, veel meer dan PC, zonder ooit iets nieuws te zeggen.

        /  
     2. Robert van Waning

      Welk nieuws heeft PC dan toegevoegd aan zijn persoonlijke aanvallen? U meet met twee maten.

        /  
     3. PeterPC

      Fantast, die 2 jaar heb je nooit volbracht. Want dan had je jezelf sergeant-adelborst kunnen noemen. Mijn vermoeden is dat je eruit geflikkerd bent omdat je geen teamgeest hebt en wars van elke vorm van autoriteit bent.

        /  
     4. Robert van Waning

      PC, off-topic en veel woorden, maar van jou accepteert Johan Bos alles.

      Op het KIM heb ik het eerste jaar blijven zitten. Normaal moet je dan weg, maar omdat mijn praktijk goed was, wilden zij mij graag houden. Na 23 maanden ben ik er zelf mee gestopt omdat ik het er niet naar mijn zin had. Daarna ben ik naar Leiden gegaan. Daar ben ik afgestudeerd, met een onderbreking van drie jaar waarin ik NBBS-bestuurder en botterschipper was. Verder nog vragen of opmerkingen over mijn persoonlijke leven?

        /  
     5. Johan Bos

      Over beschuldigen gesproken. Heb ik van u ooit iets niet geaccepteerd?

        /  
     6. PeterPC

      rvw, dus mislukt. En dat klopt ook wel, want een van de regels voor de adelborst opleiding is “niet liegen”. Dat gaat natuurlijk niet werken bij jou.

        /  
     7. Robert van Waning

      Hoezo mislukt? Met gymnasium bèta en universiteit? Ik had op het KIM kunnen blijven, als ik dat had gewild. Ik had een goede conduite en was nr 3 van mijn jaar (nadat ik eerst was blijven zitten omdat ik het niet naar mijn zin had). Het was de meest leerzame diensttijd die je maar kunt bedenken, met een zwaar lesprogramma (wis- en natuurkunde op niveau TH Delft), veel sport, vlieglessen, zeezeilen, etc.

      Wat ik ruim 50 jaar geleden aan opleidingen heb gedaan, is natuurlijk net zo irrelevant en off-topic als wat ik ruim 10 jaar geleden op het VK Weblog heb geschreven. Toch blijf je er maar over doorzeuren.

      Je kunt niet één leugen van mij noemen.

        /  
     8. Ceaucescue

      Was het geen kippenborst-opleiding?

        /  
     9. Robert van Waning

      PC, zullen wij het nu eens hebben over de opleidingen die jouw held Herbert Raat (niet) heeft afgemaakt voordat hij badmeester werd?

      @Ciao, de keuring voor de officiersopleiding van de Koninklijke Marine is ongeveer de strengste keuring in ons land, zowel psychotechnisch als fysiek. Wie daar doorheen komt, hoeft zich nergens voor te schamen, zeker niet voor anonieme treiteraars op dit forum.

        /  
     10. PeterPC

      Wat mij betreft hoeft Herbert Raat geen enkele opleiding te hebben. In tegenstelling tot jou heeft hij WEL wat bereikt in zijn leven.

        /  
     11. Robert van Waning

      Ja helaas, want Raat misbruikt zijn positie voor verkeerde beslissingen. Dan zie ik toch liever iemand die minder heeft bereikt, maar tenminste geen kwaad doet.

      Als ik een hoge maatschappelijke positie had geambieerd, had ik in 1971 – na het uitkomen van het rapport van de Club van Rome – mijn mooie startbaan bij de overheid niet opgegeven om vrijwilliger in de milieubeweging te worden. Merkwaardig dat je daarover nog niet begonnen bent.

        /  
   2. Johan Bos

    Maar zet eens al uw creativiteit in om iets nieuws te bedenken. Uw antipathie jegens ongeveer alles in deze gemeente kennen we nu wel.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Anarchistje

     Waarom @ Johan Bos, auteur, reageert u slechts op uw onwelvallige reacties? Uw reacties worden eentonig en zielig.En ook nog alleen maar gericht op één persoon. U zou eens wat minder op uw eigen reacties moeten reageren en wat meer op mensen die zich wel slachtoffer voelen van rechts Amstelveens beleid. Dat U Raat hoog acht is aan u, maar er zijn ook mensen in deze gemeente die zijn beleid walgelijk vinden en daar problemen door ondervinden. En die niet met naam en toenaam worden genoemd, omdat zij in stilte de walstaltige geldverspilling alhier ‘slikken’.

       /   Beantwoorden  / 
   3. Robert van Waning

    Met ‘iets nieuws bedenken’ bedoelt u dat ik kritiekloos moet instemmen met wat de meerderheid van de gemeenteraad zich door de VVD (Raat) laat aanpraten, zoals een open verkeersriool dwars door de stad, opheffing van tramhaltes in centrum en dichtbevolkte wijken, geen handhaving van goede regels en een zinloze opdeling van de thuiszorg. No way.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Anarchistje

     Juist, kritiek is hier uit den boze. Dichtbij is er ook al vandoor. Kreeg vandaag dat vodje door de brievenbus. Weer een foto van onze heilige loco burgemeester. Weer 30 pagina’s reclame. Gooi dat ding normaal gesproken meteen in de papierbak.
     Verspilling van papier en geld, zou de VVD als muziek in de oren moeten klinken. Dus weg met die papieren reclames. En weg met die krant die niks meer toevoegt aan een maatschappelijk debat.
     Wat een pathetisch geheel dat vodje. Er staat slechts één gezicht in. Mag ik er een raadseltje van maken? Wie oh wie ?

       /   Beantwoorden  / 
     1. Ceaucescue

      Dat ben ik nu wel met je eens. Dat blaadje is enkel goed voor kattenbakvulling. Een farce voor de hedendaagse journalistiek. Dit blog is nog het enige wat we zo ongeveer aan iets kritisch over hebben of je moet die A’veenprop van RTVA meerekenen.

        /  
 13. Robert van Waning

  De A9-plannen worden aan de omwonenden gepresenteerd met bedrieglijk-idyllische plaatjes met veel bomen en groen en met weinig auto’s. De stoplichten zijn daarop weggelaten. Die zorgen straks namelijk voor extra lawaai en luchtvervuiling van stilstaande en optrekkende auto’s. Autoverkeer naar de KK-weg komt zelfs twee keer voor een stoplicht te staan. Fijn voor de bewoners van die Meanderflat.

  De Meander wordt een toegangsweg voor het Stadshart, waarvoor hij natuurlijk niet geschikt is. Arme bewoners. Er komt nog steeds geen rechtstreekse aansluiting van de A9 aan de Beneluxbaan.

  Waar de minste mensen wonen en vlak bij het Amsterdamse Bos, komt de breedste overkapping met een park. Het gemeentehuis zorgt weer goed voor zichzelf en zijn directe omgeving.

  Vlak bij het dichtbevolkte Stadshart komt bovenop de 8-baans A9 een druk vierdubbel verkeersplein mét stoplichten, maar zónder geluidsschermen en zonder bomen.

  Over dat kruispunt komt een sierlijke brug voor voetgangers en fietser. Op de tekening zit daar een echtpaar met een jong kind op een bank. Het sprookje vermeldt echter niet de talrijke scooters en bromfietsen die over die brug zullen scheuren.

  Dat informatiecircus is zinloos omdat alle plannen muurvast zijn. Als bewoners mogen wij ons alleen verbazen over de voortzetting van alle planologische, stedenbouwkundige en verkeerskundige fouten die in het verleden in en om het Stadshart zijn gemaakt.

  De grootste fouten waren destijds het niet-aanleggen van een verbindingsweg tussen A9 en A10 ten oosten van Amstelveen, (benedenwinds, dus met minder herrie en luchtvervuiling in de woonomgeving) en het niet-aanleggen van een binnenring rondom het Stadshart. Toen is het fout gegaan en het gaat nog steeds fout.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.