SP: Streep door verbreding A9 in zicht

Joep van Erp (SP)

Volgens de SP is na de raadsvergadering van maandag de kans dat de verbreding van de A9 doorgaat een stuk kleiner geworden, nu Amstelveen geen honderd miljoen euro meer voor een tunnel wil uitgeven. In een motie sprak de gemeenteraad ook unaniem uit dat verbreding zonder een tunnel onwenselijk is. Daarmee is volledig afblazen van het project een stapje dichterbij gekomen, meent de SP. Die heeft zich al sinds haar aantreden in de raad fel tegenstander van een bredere rijksweg getoond en wil – evenals de coalitie – ook niet dat er geld van de gemeente in een tunnel wordt gestoken. Zoals bekend heeft wethouder Raat in een brief aan de gemeenteraad laten weten het contract met het rijk en andere partijen over de bijdrage van Amstelveen te willen openbreken. Hij wilde de inhoud in de reguliere raadsvergadering van 23 maart behandelen, maar de oppositie, inclusief SP, vroeg een spoedvergadering aan.De SP zegt er niet tevreden over te zijn dat B&W de oppositie naar haar mening niet heeft betrokken bij de koerswijziging. Ook vindt zij dat de collegepartijen hun tunnelbelofte aan de kiezers breken. Omdat zij geen verbreding zonder tunnel wil en geen hoge Amstelveense bijdrage aan het project steunde zij in eerste instantie de motie van PvdA, GroenLinks en D66, waarin dat werd gezegd. Maar die werd nogal overbodig toen in feite hetzelfde de bedoeling van het college bleek en nog eens uitgesproken in een unaniem aangenomen motie van Burgerbelangen.De SP wil verder het Amstelgebied en de Poel groen houden. Ook mag de tunnel, als die wordt aangelegd, van haar pas voorbij de Operabuurt boven de grond komen. Fractieleider Hoep van Erp: “Elke stap die wij kunnen zetten om dichter bij ons doel te komen zal de SP niet nalaten, of het nu samen met de oppositiepartijen is of met de collegepartijen.”

Lees ook:SP: ‘College voert met A9 nu ons programma uit’
Lees ook:D66: geen substantiële bijdrage A9-tunnel
Lees ook:Wethouder Raat overleeft motie van afkeuring in A9-debat
Lees ook:Minister: ‘zonder bijdrage gemeente geen A9-tunnel’
Lees ook:VVD-gedeputeerde: ‘Amstelveen kan best, maar wil niet betalen’

12 reacties op “SP: Streep door verbreding A9 in zicht

 1. peter

  Goh, nu ik dit lees had ik graag SP willen stemmen. Maar ja nadat ze hun beste man eruit gewerkt hadden (en dat hebben we geweten) is het toch maar de VVD en PVV geworden.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Vesuvius

   @ Peter
   Als het de VVD én de PVV zijn geworden, waar je op gestemd hebt, dan is het een ongeldige stem geworden. Dat vind ik niet jammer hoor, maar wel heel dom!

     /   Beantwoorden  / 
   1. peter

    Dom is pas, als je nog nooit van volmachten hebt gehoord.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Vesuvius

     Maar daar had je het niet over!

       /   Beantwoorden  / 
     1. peter

      En dit antwoord is nog dommer. Begrijpend lezen is echt wel een kunst hoor.

        /  
    2. Vesuvius

     Misschien behoor ik niet tot de meest intelligente Amstelveners, maar begrijpelijk schrijven is ook een kunst. Ik heb jouw eerste bijdrage nog eens aandachtig gelezen en kan niet anders concluderen dan dat je op twee partijen hebt gestemd. Als het anders is, wil jij dan – speciaal voor mij – nog eens toelichten wat je bedoelde met:

     “Goh, nu ik dit lees had ik graag SP willen stemmen. Maar ja nadat ze hun beste man eruit gewerkt hadden (en dat hebben we geweten) is het toch maar de VVD en PVV geworden”.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Johan Bos

      Logisch, lijkt me. Hij heeft gewoon de volmacht van iemand anders mogen gebruiken (die toch niet ging stemmen) om zelf op twee partijen te kunnen stemmen.

        /  
     2. Vesuvius

      Allemaal tot je dienst, Johan, maar dat had hij er in zijn eerste bijdrage niet bij vermeld. Hij heeft toen het woord ‘volmacht’ niet gebruikt.

        /  
 2. bakker bik

  Daarom kom je ook zo graag als Japie, de PVV’er werkt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. peter

   bakker bik, graag on topic blijven. Dat je dat nooit doet, heeft heel veel blog’s vervuild.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Johan

    @peter. Spijker op de kop!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.