Bouw A9-tunnel op losse schroeven

De overkapping van de A9 is onzeker geworden. De tunnel staat namelijk op de door ambtenaren samengestelde lijst van bezuinigingen voor het nieuwe kabinet. Omdat de rijksweg wordt verbreed, wilde Amstelveen dat er op haar grondgebied de weg dan door een tunnel zou moeten lopen. Daarmee ging het Rijk akkoord, mits de gemeente zelf honderd miljoen euro zou bijdragen. Dat bedrag moet dan weer komen uit herontwikkeling van het gebied langs de A9. Maar nu staat het hele project dus op losse schroeven. De VVD  heeft al laten weten dat zij geen verbrede rijksweg door de stad wil als die niet door een tunnel gaat lopen. Maar die tunnel wil zij weer alleen als de gemeente kans ziet honderd miljoen euro uit grondverkoop langs de weg te halen. Of dat kan lukken moet blijken uit een rapport dat in mei beschikbaar komt. De tunnel mag in geen geval ten koste gaan van andere voorzieningen, zegt VVD-fractievoorzitter Herbert Raat op zijn weblog.Hij constateert dat de economische situatie sinds de afspraken met het Rijk wel zijn veranderd. Zowel de gemeente als het Rijk zijn in financieel weer terecht gekomen. “Hopelijk komt er een kabinet dat begrijpt dat een goede infrastructuur een basisvoorwaarde is voor de economie. Zekert in onze regio waar meer dan tien procent van ons nationaal inkomen wordt verdiend, met onder meer Schiphol en Greenport Aalsmeer.”

Lees ook:VVD: ‘Burgers mogen niet dupe van tunnel worden’
Lees ook:Raat weigert nog openheid over A9-onderhandelingen
Lees ook:Ook Burgerbelangen vreest ‘Stad in beton’ door tunnel
Lees ook:Voorbereiding A9-tunnel opgeschort wegens geldgebrek
Lees ook:SP: gemeente mag niets betalen aan tunnel verbrede A9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.