Beide lokale weekbladen nu van Telegraaf

Het Amstelveens Weekblad en Amstelveens Nieuwsblad zijn nu eigendom van hetzelfde bedrijf. De huis-aan-huisblade divisie van Telegraaf Media Groep (TMG), Holland Combinatie, heeft namelijk alle activa en passiva van Argo Press overgenomen en werd honderd procent aandeelhouder van dat bedrijf. Argo Press is uitgever van onder meer Amstelveens Weekblad en Amsterdams Stadsblad. Holland Combinatie geeft onder meer de Echo en het Amstelveens Nieuwsblad uit. Door de overname verwerft TMG zich ook de weekbladen Diemer Courant, Aalsmeerder Courant, Uithoornse Courant en De Ronde Vener. In totaal laat Agro Press wekelijks een half miljoen kranten verschijnen.

De van Agro Press afkomstige kranten worden ondergebracht in Weekmedia BV, waarmee de oude uitgeversnaam van die bladen terug is. TMG wil met de overname zijn marktpositie in de regio versterken. Onduidelijk is of het bedrijf niet gewoon concurrentie wel wegsaneren. In een persverklaring zegt de onderneming dat de overname voor de 21 medewerkers van Argo Press ‘geen directe gevolgen' heeft. Het Amstelveens Weekblad gaat voor de zoveelste keer naar een nieuwe eigenaar. Eerst werd Weekmedia, eigendom van PCM, samen met Het Parool overgenomen door een Belgische uitgeverij. Die verkocht de huis-aan-huisbladen later weer door aan IMCA Media van Erik de Vlieger, waarna zij tenslotte bij Argo Press terecht kwamen. Dat laatste bedrijf hoorde ook tot de groep ondernemingen van De Vlieger en kwam later officieel op eigen benen te staan. Overigens lijkt De Vlieger er tot nu toe nog steeds bemoeienis mee en belangen in te hebben gehad.

Het Amstelveens Weekblad is redactioneel de laatste jaren sterk uitgedund door noodzakelijke bezuinigingen. De redactie werd ingekrompen tot minimale omvang. Ook het aantal redactionele pagina's verminderde drastisch. Ook werd het kantoor in Amstelveen opgeheven, zodat de lokale nieuwsvoorziening van Amsterdam uit wordt verzorgd.

 

Lees ook:Hoofdredacteur Amstelveens Weekblad treedt af
Lees ook:Amstelveens Weekblad failliet
Lees ook:Ouder-Amstel krijgt eigen krant
Lees ook:AV Nieuwsblad naar BDU
Lees ook:Wijkblad: Bezorging weekbladen dramatisch slecht

2 reacties op “Beide lokale weekbladen nu van Telegraaf

 1. G.Meijer

  Krijg al weken lang geen ouderamstelblad meer in de bus, met mij vele buurtbewoners. in de Houtzaagmolen 69 1115gg Duivendrecht. Graag Uw reactie. met vr. gr. J.Meijer

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Amstelveen.blog.nl heeft geen binding met Weekmedia. Jammer dat u de krant niet krijgt, maar met een klacht daarover moet u toch echt bij de uitgever van dat medium zijn. http://www.weekmedia.nl 020 5063966

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.