Gedragsverandering thema van Alzheimer Café

‘Omgaan met gedragsverandering’ is het onderwerp van het Alzheimer Café Amstelveen, dat 22 februari (19.30 uur) wordt gehouden in De Luwte aan het Wimbledonpark 6.

Gespreksleider Job van Amerongen zal met José Groenendaal, coördinator dagbehandeling bij Klaasje Zevenster, spreken over de gedrags¬veran¬deringen bij dementie en hoe men daar mee om kunt gaan.

Kenmerkend van dementie zijn de geheugenstoornissen die steeds erger worden. Maar ook het gedrag en zelfs het karakter van een patiënt kunnen tijdens de ziekte veranderen. Ongeveer 85 procent van de mensen met dementie krijgt te maken met stemmingsproblemen zoals depressie, angst, lusteloosheid en prikkelbaarheid. Ook kunnen mensen met dementie impulsief en ontremd gedrag vertonen. Kortom, leven met iemand met dementie betekent vaak leven met een veranderende naaste.

Het is in elk geval goed om te bedenken dat de patiënt het niet kan helpen, het veranderende gedrag hoort bij de ziekte. Maar dan nog, hoe ga je daar als mantelzorger mee om? Moet je ingrijpen, bijsturen, of het laten gebeuren? En hoe verwerk je het als je partner een ander mens geworden is? Wie kan je daarin ondersteuning geven? Kan het onbegrepen gedrag worden beïnvloed door medicatie of dagbesteding?

José Groenendaal zal uitleg geven over de gedragsveranderingen die kunnen voorkomen en wat dat voor de mantelzorgers en naasten kan betekenen. Er is uiteraard ruim gelegenheid om uw vragen te stellen.

Men kan gewoon gewoon binnenlopen, de toegang is gratis en de koffie staat klaar. De zaal is open van 19.00 uur af.

 

Lees ook:Ouderenpsycholoog in Alzheimer Café (Luwte)
Lees ook:Alzheimer café in de Luwte
Lees ook:Alzheimer Café in Woonzorgcentrum ‘De Luwte’
Lees ook:Gesprek met dementie patiënt in AC
Lees ook:Alzheimer Café Amstelveen in De Luwte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.