AVA wil eigen bijdrage WMO schrappen

Jacqueline Höcker

De ChristenUnie in de gemeenteraad wil de eigen bijdrage van burgers die voorzieningen krachtens de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) afschaffen. Een werkgroep onderzoekt overigens of het voorstel van de CU kan. De nieuwe partij Actief voor Amstelveen (AVA) wil de eigen bijdrage voor de WMO kennelijk voor iedereen naar nul hebben.

Zij zegt gesprekken met zorginstellingen te hebben gehad en dat daarbij duidelijk werd dat de eigen bijdrage helemaal moet verdwijnen. Volgens AVA leidt de eigen bijdrage tot zorgmijding. Ook pleit AVA voor een transparant beleid zonder, waarbij regels worden opgeheven.

‘Instellingen en zorgprofessionals zien door de bomen het bos niet meer en dat kost tijd, tijd die voor inwoners bestemd zou moeten zijn’, zegt de partij. Kandidaat raadslid Jacqueline Höcker: “Ava wil dat de gemeente en gemeenteraad dicht op de uitvoering zitten.” De gemeente moet naar haar mening ook meer overleg en samenwerking stimuleren tussen inwoners, gemeente en Zorginstellingen. “Het blijkt dat goed bedoelde initiatieven van de gemeente niet altijd in overleg gaan met deze zorginstellingen. Met de toenemende vergrijzing, ouderen die thuis blijven wonen en dementerenden worden juist de samenwerkingsverbanden nog belangrijker. Met 10 miljoen euro in de gemeentelijke reserve moet hier verandering inkomen.”

 

 

Lees ook:AVA wil investering in zorg verwarde mensen
Lees ook:Höcker van BBA naar Lechners AVA
Lees ook:BBA: Steun laaggeletterden in cultuur steunen
Lees ook:GroenLinks: Minder eigen bijdrage huishoudhulp
Lees ook:AVA wil verschil in politiek gaan maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.