Twaalf mille subsidie inloophuizen kanker

De twee Amstelveense inloophuizen voor kankerpatiënten krijgen samen dit jaar € 12.000 subsidie van de gemeente. Dat komt neer op een verdubbeling (tot nu toe bedrieg de subsidie € 6000). Volgens wethouder Herbert Raat van Zorg (VVD) wil de gemeente met het hogere bedrag de waardering voor vrijwilligers in die huizen onderstrepen.

“Ook in de gemeenteraad is aandacht voor hen gevraagd. De confrontatie met kanker in je omgeving is ingrijpend. Daarom zijn initiatieven als het inloophuis zo van belang. Dankzij de inzet van deze vrijwilligers komen onze inwoners in contact met lotgenoten en weten ze dat ze er niet alleen voor staan,” zegt hij.

Een inloophuis is er voor mensen die, op welke manier dan ook, met kanker geconfronteerd worden. Men kan er ervaringen delen, samen praten over onderwerpen die ze bezighouden en meedoen aan creatieve activiteiten. Amstelveen kent twee inloophuizen: in Villa Randwijck, onder leiding van Shosha Lissauer en in wijkcentrum Alleman, onder leiding van Claar Goossens. In de toekomst zullen alle activiteiten verhuizen naar de nieuwe vestiging van Villa Randwijck (Catharina van Clevepark 10) om zo de samenwerking te versterken en zodat patiënten en hun naasten op één vaste plek terecht kunnen.

Om aansluiting te kunnen vinden bij de landelijke Instellingen PsychoSociale Oncologie (IPSO) zochten de twee Amstelveense initiatieven eind 2016 samenwerking met inloophuis De KraanVogel. Dit inloophuis, gecoördineerd door Tanja Vermeer, is gevestigd in Amsterdam.

Meer informatie over de Amstelveense inloophuizen is te vinden op www.villarandwijck.nl/inloophuis-amstelveen/ en www.claargoossens.nl/.

 

Lees ook:Villa Randwijck start druk programma
Lees ook:Buurtcafé en meer bij Villa Randwijck
Lees ook:Commissies voor groen en vuil in Randwijck
Lees ook:Inloopatelier kankerpatiënten bestaat 5 jaar
Lees ook:Gemeenteraad bezoekt Randwijck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.