Gemeente wil meer AED’s en training in reanimatie

Rob Ellermeijer

Er komt binnen twee maanden een concreet voorstel van B&W om de beschikbaarheid van AED defibrillators – tegen hartfalen – in Amstelveen te vergroten. Dat heeft wethouder Herbert Raat woensdagavond de raadscommissie Burgers en Samenleving toegezegd.

VVD-raadslid Rob Ellermeijer had er om gevraagd. De constateerde dat voor het reanimeren van door een hartstilstand getroffen personen benodigde apparaat wel op vrij grote schaal in de gemeente aanwezig, onder meer bij tal van bedrijven, maar in de weekends en ’s avonds zijn er toch minder beschikbaar.

Ellermeijer had gevraagd of het college de zorg over gebrek aan AED’s in de wijken deelt.

Dat was zo. De gemeente wil de beschikbaarheid ervan wel verbeteren, zei Raat (VVD), die zorg in zijn portefeuille geeft. Bas Zwart van die partij stelde voor in elk geval te zorgen dat alle sportverenigingen zo’n apparaat hebben, maar ook dat velen door training het kunnen bedienen. Intussen is het nog wel een zorg hoe men vandalisme ten opzichte van AED’s voorkomt, zei Raat.

“Maar ik ben er sterk voor. Er zijn voor relatief weinig geld mensenlevens te redden.” Anderzijds kan men volgens zonder meer geld voor de aanschaf gaan uitdelen. “Dat leidt tot niets”, vond hij. Vandaar dat de raad een weloverwogen voorstel van B&W tegemoet kan zien.

 

Lees ook:VVD/D66: Raadsleden trainen voor dementen
Lees ook:VVD blij met pinbus collectanten
Lees ook:Subsidie van gemeente voor aanschaf AED
Lees ook:Onthulling defibrillator in Westend
Lees ook:OR gemeente waarschuwt: ‘rek bezuiniging is er uit’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.