Weer mantelzorgcafé

Mantelzorgconsulent Hanneke ten Brinke van ‘Mantelzorg en komt met gespreksleider Cornelie Swart in het volgende Alzheimer Café vertellen over hoe men met dementie zo lang mogelijk, op een veilige en comfortabele manier, thuis kan blijven wonen. Het café wordt donderdag 26 oktober (19.30 uur) gehouden in Woonzorgcentrum De Luwte, Wimbledonpark 361. De Zaal is open vanaf 19.00 uur.

Voor mantelzorgers die iemand helpen met een vorm van dementie komt heel wat kijken. Veel mantelzorgers ervaren dit als erg zwaar.

‘Mantelzorg en Meer’ helpt bij het verlenen van zorg aan de naaste zolang men dit kan en wenst, zodat men de zorg kan volhouden en samen zo lang mogelijk in eigen omgeving kan blijven wonen. Mantelzorg en Meer biedt onder meer (zorg)vrijwilligers, cursussen, gespreksgroepen en individuele ondersteuning.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, jong en oud, familie, mantelzorgers, hulpverleners en overige belangstellenden. Men hoeft zich niet van te voren aan te melden en kan gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.

 

 

Lees ook:Honderden mantelzorgers meldden zich bij gemeente
Lees ook:Alzheimer café in de Luwte
Lees ook:Gemeente wil meer mantelzorgers opsporen
Lees ook:Onderzoek steun mantelzorgers dementerenden
Lees ook:‘Vroegsignalering’ in Alzheimer café

3 reacties op “Weer mantelzorgcafé

 1. Rotary-vriendje

  Ah, de mantelzorgconsulentjes. Moeten ook hun baantje in stand houden. Ik ben mantelzorger, zou niet weten wat ik met dat soort gasten te maken moet hebben?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Elias.

   Hoe meer vrijwilligers er komen, hoe meer organisaties die daarin ook weer een markt zien. Je hebt nu al (door betaalde krachten gerunde) Vrijwilligerscentrale, Mantelzorg en Meer, Wijkcoaches enzovoort.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank

    Die vrijwilligerscentrale is enkel een computer, die vrijwilligers haast nooit zelf benaderen in een gesprek. Als zij dat zouden doen denk ik dat er ook meer vrijwilligers komen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.