Verbeterplan Nw Vredeveld op schema, zegt directie

Nieuw Vredeveld. Foto: Amstelveenweb.com

Het begin dit jaar ingevoerde ‘verbeterplan’ bij zorgcentrum Nieuw Vredeveld ligt volgens directeur Lies Zuidema van Brentano, waar het onderdeel van is, ´op schema´. Dat plan zou volgens een nieuwsbrief voor de bewoners overigens voor 1 juni al zijn uitgevoerd, maar 3 juli meldde wethouder Raat van Zorg (VVD) opnieuw een lawine van klachten van familieleden van bewoners te hebben doorgestuurd naar de Inspectie voor de Gezondheidszorg IGZ).

Die inspectie liet Raat overigens weten de individuele klachten wel mee te nemen in ‘het opende toezicht’, maar die casussen niet afzonderlijk te onderzoeken. Het was trouwens al de tweede keer dat Raat de inspectie informeerde over het verpleeghuis aan de Rembrandtweg. waar onvoldoende en niet tijdige zorg werd verleend. Familieleden van bewoners signaleerden een chaos.

Op uitnodiging van mevrouw Zuidema gaat Raat overigens samen met de voorzitter van de Raad van Bestuur van verzekeraar Zorg en Zekerheid een dagdeel meelopen op Nieuw Vredeveld. Dat gebeurt op 4 oktober, zodat men dus lang van tevoren al in het tehuis weet dat de wethouder en de baas van de zorgverzekeraar komen en men er zich royaal op kan voorbereiden.

Raat heeft de gemeenteraad beloofd die op de hoogte te houden. Ook worden nu de nieuwsbrieven van het zorgcentrum naar de raad gestuurd. Over het rapport betreffende de jongste inspectie van het tehuis – volgens de IGZ al langer bij haar in beeld – zal Zuidema de wethouder informeren, heeft zij gemeld. Van de IGZ zelf heeft Raat in de toekomst overigens niets te verwachten. Die zal B&W niet op de hoogte houden, liet zij weten.

 

 

Lees ook:‘Heel AV kent wantoestand Nieuw Vredeveld’
Lees ook:Weer klachtenregen over Nieuw Vredeveld
Lees ook:Wethouder loopt mee in zorgelijk Nieuw Vredeveld
Lees ook:Klachten alle huizen Brentano nu pas openbaar
Lees ook:Bezorgde Koops praat met Beth Shalom over zorgkwaliteit

2 reacties op “Verbeterplan Nw Vredeveld op schema, zegt directie

  1. Frank

    Goed zo , Raat en ook eens onaangekondigd binnenwippen. Je bent er nog niet, maar de aanhouder wint, en neem ook eens andere tehuizen onder de loep.

      /   Beantwoorden  / 
  2. jo

    Ondermaatse zorg in “huis ad Poel”ook van BRENTANO

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.