Alzheimer Café over bewegen tegen dementie

In woonzorgcentrum De Luwte van Zonnehuisgroep Amstelland aan het Wimbledonpark 361 wordt donderdag 24 augustus (19.30 uur) weer een zogenoemd Alzheimer Café gehouden.

Jos van Haasteren, fysiotherapeut in woonzorgcentrum ‘Groenelaan’ zal dan uitleg geven over het belang van beweging voor lichaam èn geest. Bewegen is ook belangrijk in de strijd tegen alzheimer. Gespreksleider is Cornelie Swart.

Onderzoek wijst uit dat bewegen ook een positieve invloed heeft op het brein. Al op korte termijn verbeteren functies van de hersenen en op langere termijn verkleint het de kans op dementie. Niet-bewegen is zelfs slecht voor mensen met dementie, zowel voor hun lichamelijke als hun mentale fitheid.

Fysiotherapeut Jos van Haasteren laat zien wat bewegen doet voor het brein en waarom de invloed van beweging zo positief is voor het hele lichaam en de hersenen. Hij toont ook aan dat iedereen kan bewegen, hoe kwetsbaar of beperkt men ook is. Uiteraard is er ruim gelegenheid tot het stellen van vragen. De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, jong en oud, familie, mantelzorgers, hulpverleners en overige belangstellenden. Men hoeft zich niet van te voren aan te melden, maar kan gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.

 

Lees ook:Alzheimer café in de Luwte
Lees ook:Alzheimer café over muziek bij dementie
Lees ook:Alzheimer Café in Woonzorgcentrum ‘De Luwte’
Lees ook:Alzheimer Café over ‘geurtherapie’
Lees ook:Alzheimer café in De Luwte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.