‘Heel AV kent wantoestand Nieuw Vredeveld’

Sandra van Engelen

“Heel Amstelveen weet dat het daar niet goed gaat”, zei wethouder Herbert Raat van Zorg (VVD) woensdagavond in de raadscommissie Burgers en Samenleving (BS) over verpleeghuis Nieuw Vredeveld aan Rembrandtweg. Hij heeft naar aanleiding van klachten daarover opnieuw, zoals bekend, de inspectie voor de gezondheidszorg geïnformeerd.

De commissie zwaaide met lof toe, maar directeur Zuidema van Brentano, waaronder net als enkele andere verpleeghuizen Nieuw Vredeveld valt, spreekt de klachten tegen. Volgens gaat is er, sinds vorige klachten, een verbetertraject met goede gevolgen ingezet. De gerapporteerde misstanden zouden gedateerd zijn. Onzin, betoogde de wethouder in de raadscommissie, omdat hij ook nu dagelijks klachten ontvangt.

Raadslid Sandra van Engelen (CDA) wilde weten of er ook ten aanzien van andere huizen klachten komen. Zij wilde dat de commissie daarover geïnformeerd blijft. Raat toonde overigens wel respect voor naar zijn mening hard werkend personeel in Nieuw Vredeveld, maar de fout zit volgens hem bij ondeugdelijk management. “De medewerkers moeten roeien met de riemen die zij hebben.”

In het tehuis zitten intussen wel kwetsbare Amstelveners, waar hij naar zijn zeggen voor opkomt. Hij zei nog niet te weten of de klachten ook bij andere instellingen spelen, maar noemde De Luwte, waar men ook met ‘moeilijke gevallen’ heeft te maken als een tehuis waar het veel beter gaat. “Hoe kan het zo zijn dat in het ene Amstelveense huis het wel goed gaat en iets verderop in hetzelfde Amstelveen totaal verkeerd?” vroeg hij zich af. “Wij willen dit niet in Amstelveen. Ook in Nieuw Vredeveld moeten mensen op een menswaardige manier hun laatste dagen kunnen slijten.”

 

Lees ook:Ook bij andere huizen Brentano problemen
Lees ook:Wethouder loopt mee in zorgelijk Nieuw Vredeveld
Lees ook:Verbeterplan Nw Vredeveld op schema, zegt directie
Lees ook:‘Directie Brentano incompetent’
Lees ook:Vrijwilligers nodig bij Nieuw Vredeveld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.