Hospice heet Amsteloever

Het Amstelveense Hospice krijgt zes kamers, wordt gevestigd aan de Laan van de Helende Meesters en gaat ‘Amsteloever’ heten. Die niet opzienbarende naam werd bekend gemaakt tijdens de talkshow BV Amstelveen in Grand Café ‘t Oude Dorp op 26 juni.

Negentig burgers hadden suggesties voor de naam naar het blad AmstelveenZ gestuurd, waarin het bestuur een oproep had gedaan. Op basis van de naam en de visie van het hospice heeft Ruud Licht van Studio Waterloo een logo en huisstijl ontwikkeld. Het beeldmerk bestaat uit een hart met daarin een traan: verdriet omgeven door liefde. In het hart is ook het blad van een waterlelie te herkennen welke langs de oever van de Amstel veel voorkomt.

De bedenkster van de naam Stijnie van Stal was bij de talkshow aanwezig en is door de initiatiefnemers in het zonnetje gezet. Gelijk met de presentatie van de naam en het logo is ook de website van het hospice online gegaan www.hospiceamsteloever.nl.

Er hebben zich ongeveer 17 vrijwilligers gemeld. Volgens het bestuur is een hospice niet te runnen zonder vrijwilligers. En er worden ook donateurs gezocht.

 

Lees ook:Hospice aan Laan van de Helende Meesters
Lees ook:Gemeente betaalt 10 mille voor hospice Ouderkerk
Lees ook:Hospice toch niet begin 2018 open
Lees ook:Ook gemeentelijk logo misbruikt voor golfcentrum
Lees ook:Groen wijkt voor groen langs spoorlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.